Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2019 14:10
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Pití sava tě může zabít, očkování nezpůsobuje autismus. 9 konspiračních teorií a hoaxů, kterým lidé (stále) věří

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Konspirační teorie a hoaxy se na internetu šíří rychlostí světla. I přesto, že byly spolehlivě vyvráceny, stále se najdou lidé, kteří raději věří nesmyslům než pravdě.

Žijeme v šíleně rychlé době a technologie jsou naším pomocníkem prakticky ve všem. Inteligentní přístroje a internet nám extrémně usnadňují život, jsme více informovaní a v obraze. Na druhou stranu, informace přijímáme ze stovek kanálů a nemáme čas ani energii kontrolovat, co je a není pravda.

Lži na internetu jsou obrovským problémem a velké technologické společnosti stále hledají lék, jak zabránit šíření nepravdy. Konspirační teorie a hoaxy se staly jistým způsobem fenoménem, lidé jsou náchylní věřit lžím. A to i tehdy, když jsou vědecky a racionálně vysvětleny. Připravili jsme pro tebe seznam devíti hoaxů a konspiračních teorií, kterým lidé neoblomně věří i po tom, co byly spolehlivě vyvráceny.  

Pitva mimozemšťana

Černobílé fotky a video mimozemšťana na operačním stole byly svého času obrovským virálem a lidé věřili, že ve vesmíru nejsme sami. Vždyť přeci je to ve špatné kvalitě, tak proč tomu nevěřit? Video se objevilo v roce 1995 a přesto, že obsahovalo několik nelogických chyb, ufologové ani na vteřinu nepochybovali o pravosti videa.

Později se video začalo šířit i na internetu a lidé neoblomně věřili, že Američané to celé zkazili a pravda se konečně dostala na veřejnost. Dnes je však již všeobecně známo, že za pitvou stojí producent Ray Santilli. Definitivn to přiznal v roce 2006.

Očkování způsobuje autismus

Vakcínám někteří lidé nevěří. Na internetu se dočteme o desítkách příběhů, jak je očkování škodlivé pro člověka. Proto jsme se rozhodli napsat rozsáhlý text a jasně roztřídit pravdu a lež. Tábor bojující proti očkování však zřejmě nikdy nezanikne. Nejčastějším argumentem je, že vakcíny způsobují autismus. Není to pravda a je to také vědecky dokázáno, nedávno jsme tě o tom informovali.

Holokaust nebyl

Jedna z těch nejsmutnějších konspiračních teorií je bohužel stále aktuální. Zpochybňovat smrt milionů lidí může opravdu jen člověk bez zdravého rozumu. Když už člověk nevěří knihám, měl by věřit alespoň slovům lidí, kteří si prošli peklem na zemi. Doporučujeme ti přečíst si příběh Evy Mosnákové, která přežila holokaust.

Chemtrails

Chemtrails byly pár let zpátky obrovským virálem. Všechny nás poprašují jako obilí, do paliva přidávají jedy, chemikálie a postřiky na hmyz. Chtějí tak snížit populaci, je nás hodně a to není ekonomicky výhodné. Zároveň je to celé farmaceutický byznys, protože když jsou všichni nemocní, oni bohatnou. Navíc, proč ty bílé výpary z letadla zůstávají na obloze tak dlouho? Okej, dobře, stačilo. Chemtrails jsou hloupost a na tomto odkazu to je krásně vysvětleno.

Domů
Sdílet
Diskuse