Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2019 9:59
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

H&M začne prodávat použité oblečení. Švédský řetězec bude brzy ekologičtější

MÓDA
Uložit Uložené

Druhý největší prodejce oblečení na světě bude mnohem šetrnější.

Fast-fashion řetězce jsou v dnešní době neustále kritizovány za jejich neudržitelný způsob výroby oblečení. Součástí tohoto procesu je často dětská práce či neustálá výroba nových materiálů, což neprospívá naší společnosti ani planetě.

Postupně je však ve světě možné pozorovat změnu a o další krok vpřed se postaral obchodní řetězec H&M. Na svém švédském e-shopu se rozhodli k odvážnému počinu – spuštění prodeje použitého oblečení.

Švédové si tak brzy budou moci přes online sekci & Other Stories vybrat i použité oblečení za nižší cenu. Zatím není jasné, zda bude H&M bude přijímat i použité kousky jiných značek, ale spolupráce s velkým švédským secondhandem Sellpy by tomu mohla nasvědčovat.

Projekt bude připravený již brzy a H&M se tak snaží dokázat, že myslí na životní prostředí. Zároveň však přiznává, že se lidi snaží přesvědčit o tom, že fast-fashion není vysloveně škodlivé a dá se dělat i dobrou cestou.

Přes to přese všechno je třeba zachovat skepsi, mnoho společností využívá termíny jako ekologie či recyklace jen ke zlepšení vztahů s veřejností.

H&M začne predávať použité oblečenie. Švédsky reťazec bude čoskoro omnoho ekologickejší
H&M začne predávať použité oblečenie. Švédsky reťazec bude čoskoro omnoho ekologickejší Zdroj: kellie bishop
Domů
Sdílet
Diskuse