Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2019 16:24
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vzpěračka si nešťastně zlomila ruku na dvou místech, když se snažila zvednout 110 kilogramů

SPORT
Uložit Uložené

Francouzka okamžitě v nemocnici podstoupila operaci.

Na evropském šampionátu ve vzpírání museli v jednu chvíli diváci zděšeně vykřiknout, když se sportovkyni podlomila ruka a skončila s vážným zraněním. Šampionát se konal v Gruzii, přičemž v ženské kategorii do 76 kilogramů soutěžila francouzská vzpěračka Gaelle Nayo-Ketchanke.


Když se pokoušela zvednout 110 kilogramů, první dva pokusy byly neúspěšné. Vzpěračka se však nevzdávala a pokračovala. Na třetí pokus činku zvedla bez větších problémů, vyhodila si ji nad hlavu, ale postavit se s ní už nedokázala.

Nepříjemně se jí pod váhou činky podlomila ruka a způsobila si údajně dvojitou zlomeninu ruky v kombinaci s vykloubeným loktem. Sportovkyně byla okamžitě převezena do nemocnice, kde se jí ujali lékaři a podstoupila operaci, takže by neměla mít žádné vážnější následky. Vzpírání bude muset na nějakou dobu nechat. Stovky lidí ji ale na sociálních sítích jí už popřály brzké uzdravení.

Domů
Sdílet
Diskuse