Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 16:14
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Streamerka dělala cosplay na černošku z Apex Legends. Twitch jí za to dal ban

TECH
Uložit Uložené

Kdo má pravdu?

Twitch velice rád rozdává bany streamerům všech úrovní, často nehledě na to, zda něco opravdu porušili a zaslouží si ho. Poslední incident se stal mladé streamerce z Litvy, která si říká Karupups.

Její zálibou je totiž cosplay, ale cosplayeři často ukazují fanouškům pouze hotovou práci, nikoliv ty hodiny dřiny, které tomu předchází. V tom se chtěla Karupups odlišit, a proto během svého streamu chtěla ukázat, jak se tvoří cosplay. Vybrala si pro to postavu Lifeline z Apex Legends.

Streamerka dělala cosplay na postavu tmavé pleti z Apex Legends. Twitch jí za to dal ban
Streamerka dělala cosplay na postavu tmavé pleti z Apex Legends. Twitch jí za to dal ban

A jelikož má Lifeline tmavou barvu pleti, bylo potřeba, aby si tmavou barvu nanesla i zmíněná streamerka. V ten moment přišel problém. Někdo pravděpodobně nahlásil stream kvůli rasovému podtextu a Karupups ihned dostala ban na 30 dní.

Ze strany Twitche to byla dle herní komunity přehnaná reakce, na druhou stranu se jednalo o tzv „blackface“, který se kdysi používal v divadelní sféře pro karikaturu lidí s tmavou pletí. Právě proto se mu zkušení cosplayeři již léta vyhýbají.

Streamerka dělala cosplay na postavu tmavé pleti z Apex Legends. Twitch jí za to dal ban
Streamerka dělala cosplay na postavu tmavé pleti z Apex Legends. Twitch jí za to dal ban Zdroj: Lord Balvin / Twitter

Ačkoliv se Karupups snažila Twitch již několikrát kontaktovat, doposud se nedočkala odezvy a je dost pravděpodobně, že si bohužel bude muset počkat na vypršení oněch 30 dní.

Domů
Sdílet
Diskuse