Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2019 14:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Britský fotbalista měl hajlovat, ale nyní tvrdí, že nikdy o nacistickém pozdravu neslyšel. Chce si doplnit znalosti o Hitlerovi

SPORT
Uložit Uložené

Brankář prý o existenci takových pozdravů neměl znalosti.

V britském fotbale se v posledních měsících objevil případ, ze kterého by si měl každý člověk vzít ponaučení. Brankář Wayne Hennessey z klubu Crystal Palace byl zaznamenán na fotce vlastního spoluhráče z baru v póze, která nápadně připomíná nacistický pozdrav.

Hennessey měl zdviženou pravou ruku, zatímco levou měl umístěnou mezi ústy a nosem, z čehož nakonec vyplynulo disciplinární obvinění od Anglické fotbalové asociace za urážlivé gesto.


 

Brankář však z výslechu vyšel bez trestu, protože tříčlenná komise rozhodující o potrestání konstatovala, že fotografie byla nesprávně interpretována. Fotbalista ji přesvědčil, že takovým gestem chtěl pouze upozornit číšníka a ruku na ústech měl proto, aby se zvuk šířil lépe.

Komisi předložil několik fotek ze zápasů, když podobnými gesty křičí na své spoluhráče. Přesto komise zhodnotila, že Hennessey prokázal obrovskou míru ignorance vůči zločinům z minulosti, když hned na začátku výslechu řekl, že ani neví, co hajlování znamená a neslyšel o něm.


 

Momentálně však plánuje své znalosti o smutné nacistické éře doplňovat, k čemuž mu pomohou klub i charita Kick It Out zabývající se bojem proti rasismu a diskriminaci ve fotbale.

Domů
Sdílet
Diskuse