Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2019 12:58
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Zuzana Čaputová získala ocenění Evropská osobnost roku za mimořádné úspěchy v oblasti politiky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Politička reagovala na sociální síti, je poctěna.

Titul političce udělila zpravodajská stanice Euronews a Evropský podnikatelský summit. Ocenění se uděluje za mimořádné úspěchy v oblasti politiky, obchodu a inovací.


Budoucí slovenská prezidentka na sociální síti Twitter poděkovala. „Děkuji velmi pěkně, jsem poctěna. Ocenění slouží jako povzbuzení pro mou budoucí práci,“  napsala ve statusu.

Kromě Zuzany Čaputové na cenu nominovali i mladou švédskou aktivistku Gretu Thunberg, která bojuje proti klimatickým změnám a bývalého francouzského fotbalistu Liliana Thurama. Ten se věnuje boji proti rasismu jako vyslanec UNICEF.

Vyznamenání v kategorii podnikatelů získali Vincent Zimmer a Markus Krassler, autoři projektu Kiron, který pomáhá se vzděláváním uprchlíků. Evropským lídrem se stal předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. O letošních vítězích rozhodla pětičlenná porota, udělování se konalo v pondělí 6. května v Bruselu.

Zuzana Čaputová získala ocenenie Európska osobnosť roka za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií
Zuzana Čaputová získala ocenenie Európska osobnosť roka za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií Zdroj: TASR - Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse