Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2019 11:44
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Huawei má problém. Jeho smartphony nebudou mít přístup k službám Googlu

Huawei má problém. Jeho smartphony nebudou mít přístup k službám Googlu
Zdroj: Huawei
TECH ANDROID ČÍNA
Uložit Uložené

Googlu nezbývá nic jiného než udělat to, čeho se všichni báli.

Obchodní válka mezi Spojenými státy americkými a Čínou vyústila až do takového stádia, že gigant Huawei ztratil přístup ke službám od společnosti Google. Majitelé jeho Android smartphonů nebudou moci stahovat software z Play Store, sledovat videa přes aplikaci YouTube a ani posílat e-maily prostřednictvím aplikace Gmail.

Dobrou zprávou však je, že se tento problém týká pouze nadcházejících uživatelů nových modelů, ne těch současných. Pokud tedy vlastníš Huawei, není třeba se stresovat. A totéž platí i o těch, kteří používají smartphony od značky Honor, protože jde o dceřinou společnost čínského giganta.

O změnách v mobilním průmyslu informoval web Android Authority včetně oficiálního Twitter účtu operačního systému Android.

Huawei bude moci využívat systém Android i nadále, ale nově bez přístupu k důležitým Google službám. Otázkou nyní zůstává, zda u něj i tak zůstane a vymyslí alternativu, nebo začne do svých smartphonů instalovat řešení z vlastní dílny. O alternativním operačním systému jsme už něco slyšeli. Jeho existenci dokonce potvrdil i sám mluvčí. Plán B tedy existuje.

Domů
Sdílet
Diskuse