Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2019 12:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Opilý Polák v noci jezdil po městě v sovětském tanku. Měl ho jen naložit na náklaďák, teď mu hrozí 8 let vězení

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Více než 60letý tank po jízdě v městečku přestal fungovat.

Obyvatele polského města Pajęczno v noci vzbudil a vystrašil opilec jezdící na tanku. Muž měl tank pouze naložit na nákladní auto, avšak prý se mu zlomila nakládací rampa, a tak už tank nemohl na transportní vozidlo zaparkovat. Vojenská technika nebyla žádnou soukromou sběratelskou vychytávkou, tank T55 starý více než 60 let vlastní samotná polská armáda, informoval The Independent.

Opitý Poliak v noci jazdil po mestečku na sovietskom tanku. Mal ho len naložiť na nákladiak, teraz mu hrozí 8 rokov basy
Opitý Poliak v noci jazdil po mestečku na sovietskom tanku. Mal ho len naložiť na nákladiak, teraz mu hrozí 8 rokov basy Zdroj: Lodzka Policja/Twitter

Muže proto napadlo, že by se s ním mohl vydat na jízdu po polském městečku, což se u místních obyvatel nesetkalo s velkým pochopením. Okamžitě zavolali policii, která našla muže opřeného o tank. Když mu dali muži zákona fouknout, zjistili, že je opilý. Tank v té chvíli už nedokázal nastartovat, a proto ho policisté museli nechat z města odvézt, napsal polský portál Twoje Pajęczno.

Muž samozřejmě skončil v poutech a momentálně mu hrozí až 8 let vězení. Kdyby řídil opilý osobní auto, maximální trest by dosáhl 2 roky za mřížemi, avšak tím, že po městě jezdil tankem a vážně ohrožoval své okolí, potenciální trest narostl.

Domů
Sdílet
Diskuse