Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2019 10:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kim Kardashian čelí problémům kvůli spodnímu prádlu Kimono. Japonci ji kritizují, že si přivlastnila jejich kulturu

MÓDA
Uložit Uložené

Podnikatelka, modelka a budoucí právnička rozbíhá další byznys, který čelí kritice z Japonska.

Kim Kardashian rozjela nový byznys, který čelí obrovské kritice veřejnosti. Její značky spodního prádla s názvem Kimono si všimlo několik veřejně známých Japonců, kteří dávají jasně najevo, že se neztotožňují s jejím podnikatelským záměrem.

Kritizuje ji například známý editor BBC Yuko Kato. Ten označil pojmenování produktů za matoucí, protože nejsou absolutně podobné národnímu oděvu Japonců. Podle něj by měla Kim ještě přehodnotit změnu názvu, protože to může být považováno i za kulturně urážlivé. Souhlasné reakce s komentáři známého žurnalisty vyjádřily desetitisíce lidí.

Tvarovací spodní prádlo známé modelky a podnikatelky má být sice podle slov Kim Kardashian určeno ženám, které těžce pracují, přesto podle Japonců na Twitteru popírá jakékoliv kulturní základy oděvu.

Pod hashtagem #KimOhNo se objevuje stále více příspěvků nespokojených lidí, kteří konstatují, že si Američanka bezohledně přivlastnila ochrannou známku na neodmyslitelnou tradiční součást japonské historie.

Domů
Sdílet
Diskuse