Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2019 16:36
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Česká pošta konečně spouští možnost platby kartou na všech svých pobočkách

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bezhotovostní platba dorazila i do České pošty.

Česká pošta od pondělí umožňuje platbu kartou VisaMastercard na všech svých pobočkách. Ze zhruba 3200 provozoven šlo kartou platit dosud jen na 750 z nich. Umožnění bezhotovostní platby vychází prý vstříc přáním zákazníků.

Jak uvádí online deník Aktuálně.cz, možnost platby kartou nepřišla dříve kvůli domlouvání lepších podmínek. „Vyjednávání zabralo nějakou dobu a nyní mohu říct, že už to jde,“ uvedl generální ředitel České pošty Roman Knap.

Dalším problémem byla prý i vybavenost terminálů, to se ale ve spolupráci s ČSOB podařilo změnit. Nutné bylo nainstalovat nové terminály a staré obměnit. Nicméně, platit kartami nebude možné za kolky a losy. Neumožňuje to zákon. 

Česká pošta instalovala terminály od loňského listopadu do letošního června. Dosud byla řada pošt vybavena jen dvěma terminály, z nichž jeden umožňoval platbu kartami ČSOB a druhý ostatní transakce. Některé pošty měly dokonce jen terminály ČSOB.

Krom zavedení bezhotovostní platby do všech poboček přichází také e-štítek, díky němuž si bude moci zákazník pošty v aplikaci nebo na webu předvyplnit adresní údaje. Krom ušetřeného času u přepážky získá slevu.

Domů
Sdílet
Diskuse