Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2019 13:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Třetí série Attack on Titan vyvrcholila velkolepými příběhovými zvraty a zabíjením desítek Titánů

Třetí série Attack on Titan vyvrcholila velkolepými příběhovými zvraty a zabíjením desítek Titánů
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Eren a jeho přátelé se vydávají na svou nejnáročnější misi, která může rozhodnout o jejich osudu.

Po delší pauze se vrátila 3. série Attack on Titan se svou druhou polovinou. Bohužel, měla jen 10 dílů, přičemž jsme asi všichni čekali, že jejich už tradičně bude 12. Ale i během té desítky se toho stihlo udát skutečně mnoho. Eren a ostatní hrdinové ze Survey Corps se vydali vzít si zpět Wall Maria. 

Ta měla být plná Titánů, kteří tam sídlili už celé roky, konkrétně od dob, kdy Armored a Colossal Titani udělali do zdi díru. Eren však disponuje schopnostmi uzavřít ji. Následný plán spočívá v zabití všech Titánů v oblasti, aby se lidé mohli vrátit do svých domovů (nebo toho, co z nich zbylo) a aby se znovu mohl začít využívat okolní ekosystém, protože zásoby se tenčí. 

Více z děje ti ale neprozradím. I když zároveň doufám, že už máš všechny části dokoukané. Je jasné, že se plán pokazí a hrdinové budou mít na mále. Titánům totiž velí Beast Titan s téměř dokonalým plánem. Ten však nepočítá s lidskou houževnatostí a ochotou položit své životy pro budoucnost svého druhu. A také nepočítá s Levim, pravděpodobně nejlepším lovcem Titánů, který po konci svého lovu začíná připomínat samotného ďábla.

3. séria Attack on Titan vyvrcholila veľkolepými príbehovými zvratmi a zabíjaním desiatok Titánov
3. séria Attack on Titan vyvrcholila veľkolepými príbehovými zvratmi a zabíjaním desiatok Titánov

Ve druhé polovině série máme možnost sledovat skvělé bitvy mezi lidmi a Titány, ale i schopnosti jednotlivých Titánů, strategické prvky bojů a dočkáme se i pár překvapení. Ani tentokrát se to neobejde bez ztrát na životech. Anime se jednoduše nebojí jet na plné koule a stejně jako manga, nemá za potřebu natahovat svůj děj na 10 sérií. Směřujeme do finále, a tak si tvůrci pohrávají s odvážnými rozhodnutími. 

A aby toho nebylo málo, dočkáme se i nejdůležitějších flashbacků v celém seriálu. Nechci prozrazovat, co konkrétně se v nich stane, ale konečně se odhalí pravda o jejich světě, pravda o Titánech, Erenově otci, minulosti, současnosti a zároveň i budoucnosti. Šokující odhalení zcela mění celý příběh i motivace postav a my se už nemůžeme dočkat, co nám přinesou v poslední 4. sérii. Ta se začne vysílat již koncem příštího roku. 

Druhá polovina 3. série oplývá skvělými zvraty, promyšlenými dialogy a atraktivním vývojem příběhu. Po první polovině se již skutečně patřilo přijít i s Titány, no a těch jsme se dočkali více než dost. Akce je již tradičně vynikající a animace na špičkové úrovni. Děj se navíc ubírá temnějšími uličkami, které seriálu a tomuto světu tak skvěle pasují. Nedá mi jinak, než udělit osm bodů z deseti. A pokud jsi tento seriál ještě nezačal sledovat, zde si přečteš pár důvodů, proč bys tak měl učinit. 

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse