Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 10:21
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pokud mají youtubeři dost odběratelů, na této univerzitě nemusí dělat přijímačky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nestačí mít 10 tisíc odběratelů, ale i kvalitní a kreativní obsah.

Rektor univerzity v Indonésii tvrdí, že novinka v podobě odpuštění přijímaček úspěšným youtuberům je reakcí na industriální revoluci 4.0, kterou by měla země pociťovat i ve školství. Podle nejvyšších představitelů Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta jde zároveň o cestu, jak mladé lidi motivovat ke kreativitě.

Kromě toho zároveň podle VICE dodává, že zájemci o přijetí na školu bez přijímacích zkoušek budou muset absolvovat velmi přísný proces, v jehož rámci speciální tým zaměstnanců zkontroluje, zda je obsah youtubera dostatečně kvalitní. Hodnotit se bude jeho užitečnost, potenciální vzdělávací přínos i kreativita.

Centrum pro vzdělání v Indonésii je zásadně proti této novince. Nevidí žádný konkrétní důvod, proč by počet odběratelů měl reflektovat schopnosti studenta.

Údaje však říkají, že velmi mnoho mladých obyvatel Indonésie vyhledává vzdělávací obsah právě na YouTube. A tak může škola touto cestou motivovat více tvůrců, kteří v konečném důsledku i vzhledem k velmi nízké konkurenci mohou velmi rychle zaznamenat úspěch. V roce 2018 bylo v Indonésii jen 85 aktivních YouTuber.

Ak majú youtuberi dosť odberateľov, na tejto univerzite nemusia robiť príjmačky
Ak majú youtuberi dosť odberateľov, na tejto univerzite nemusia robiť príjmačky Zdroj: Pexels
Domů
Sdílet
Diskuse