Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2019 8:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Veganská aktivistka v kostýmu krávy přišla oplakávat maso v supermarketu. Byli jste oklamáni, prohlašovala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z obchodu slečnu museli nakonec vyvést ven.

Veganská aktivistka Stef Rose se rozhodla získat publicitu na sociálních sítích pomocí neobvyklého protestu. Do supermarketu Woolworths v australském městě Perth přišla v kostýmu krávy, aby upozornila na to, že i maso mělo kdysi obličej, srdce a city, upozornilo Yahoo.

Stef ve videu nahraném na Facebook po příchodu k sekci s masem klečí před výrobky, dívá se na klobásy či párky a smutně si povzdychne. O několik metrů dál přitom maso doplňuje jeden ze zaměstnanců supermarketu, avšak aktivistky si nejdříve nikdo nevšímá.

Změna přichází až v momentě, kdy si Stef v kostýmu lehla na podlahu a v rukou držela plakát, který lidi upozorňuje na dokument Dominion na portálu YouTube.

Nad názvem videa svítí nápis, podle kterého byli lidé oklamáni a po zhlédnutí dokumentárního filmu, kde najdeš množství informací o životě a právech zvířat, zjistíš, jak velkochovy skutečně fungují. Aktivistka byla z obchodu nakonec vyvedena ven.

Domů
Sdílet
Diskuse