Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2019 15:19
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Kromě Geralta uvidíme v 1. sérii Zaklínače množství knižních postav. Seznam se s Yen, Ciri a trpaslíky

Kromě Geralta uvidíme v 1. sérii Zaklínače množství knižních postav. Seznam se s Yen, Ciri a trpaslíky
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix se postaral o skutečně obrovské obsazení.

Po zveřejnění krátkého videa z natáčení Zaklínače, na kterém byl Henry Cavill představen jako seriálový Geralt, jsme byli tak trochu zklamaní. Vše se ale změnilo před několika málo dny, když streamovací gigant Netflix konečně zveřejnil vůbec první oficiální fotky ze svého očekávaného projektu.

Kromě plakátu se samotným Geraltem jsme se tak dočkali prvního pohledu na Yennefer a Ciri, no a na Comic-Conu v San Diegu nás Netflix potěšil už i samotným trailerem. Které postavy se však v nadcházející první sérii vlastně objeví a co všechno bychom o nich měli vědět? Právě to se dozvíš v dnešním obsáhlejší článku. Začněme tedy tím nejdůležitějším hrdinou, a to Geraltem.

Geralt z Rivie (Henry Cavill)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Netflix
 

Geralt, zvaný také jako Bílý vlk, je bělovlasým zaklínačem a ústřední postavou nejen knižní předlohy od Andrzeje Sapkowskiho, ale také úspěšné série videoher z dílny polského studia CD Projekt Red. Geralt disponuje nadlidskými fyzickými i psychickými schopnostmi, má vylepšené reflexy, rychlost, sílu či sluch a patří k výborným bojovníkům a šermířům. Jeho povoláním je ochraňovat lidi před nebezpečnými příšerami. V seriálu by měl být stoický, obezřetný, vyrovnaný i divoký.

Ciri (Freya Allan)

Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača
Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača Zdroj: CD Projekt/Netflix

Celé jméno Ciri zní Cirilla Fiona Elen Riannon a je posledním potomkem z rodu vladařů království Cintra. Stala se Geraltovou adoptivní dcerou, chráněnkou a žačkou. Také je dědičkou mocného genu svého dávného předka Lary Dorren, který z ní dělá extrémně silnou bytost. Právě díky tomuto genu se často dostává do problémů, protože mnoho jejích nepřátel usiluje o jeho získání. Na obrazovkách Netflixu ji uvidíme jako odolnou a vytrvalou mladou ženu.

Yennefer (Anya Chalotra)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Netflix
 

Pyšná, mazaná a rozporuplná Yennefer je mocnou čarodějkou žijící ve Vengerbergu, hlavním městě království Aedirn. Je Geraltovou pravou láskou a Ciri bere jako svou dceru. Za svou nekonečnou krásu a sílu však musela velmi draze zaplatit. Nikdy totiž nebude moci mít to, po čem touží nejvíce. A to vlastní dítě. Jako jedna z mála čarodějnic se ale s touto skutečností rozhodla nesmířit a dlouho hledala způsob vyléčit se.

Renfri (Emma Appleton)

Witcher
Witcher Zdroj: Channel 4/Gollancz
 

Renfri byla princeznou, ale narodila se po zatmění Slunce, takže byla považována za jednu ze 60 vznešených panen, na které čarodějové pořádali hon. Podle proroctví měly být tyto dívky nesmírně kruté a měly představovat předzvěst lidské záhuby. Její macecha ji tedy chtěla dát zabít, Renfri ale přežila a začala pronásledovat ty, kteří ji chtěli odstranit.

Vydobyla si pověst nelítostné vražedkyně, takže se s ní v seriálu zřejmě dočkáme několika krvavých momentů. A pokud se „zfilmuje“ i TA skvělá povídka, můžeme se těšit na brilantní epizody.

Calanthé (Jodhi May)

Witcher
Witcher Zdroj: HBO/Gollancz

Celým jménem Calanthe Fiona Riannon byla královna Cintry a zároveň babička výše zmíněné Ciri. Calanthé je známá svou krásou, statečností a také obecně tvrdou vládou. I přesto však byla svým lidem milovaná. Je popisována jako půvabná, vysoká žena, oblékající se do zelených šatů.

Mousesack/Myšilov (Adam Levy)

Witcher
Witcher Zdroj: The CW/CD Projekt
 

Mousesack (případně Myšilov, pokud preferuješ toto jméno) je válečným druidem, který je typický svou výškou a bradou. Také je vlastníkem čarodějné hole, na jejímž konci se nachází lebka krysy. Mousesack dokáže použít i složitá a mocná zaklínadla i léčivá kouzla, což jen svědčí o jeho nemalé síle a široké paletě schopností. Více než z knih si ho zřejmě budeš pamatovat z The Witcher 3: The Wild Hunt.

Triss Ranuncul/Merigold (Anna Shaffer)

Witcher
Witcher Zdroj: Warner Bros./CD Projekt

Další sexy čarodějka, která pomotala hlavu nejen Geraltovi, to je Triss. Je přítelkyní Geralta i Yennefer a nějakou dobu se starala i o Ciri. Kromě krásy je známá i léčitelskými schopnostmi. Své magické lektvary však nikdy nepoužívá sama, protože je na ně alergická. V seriálovém Zaklínači by měla být odvážná, idealistická i nejistá.

Cahir (Eamon Farren)

Witcher
Witcher Zdroj: Showtime Networks/Tissia1229 (deviantart.com)
 

Celým jménem Cahir Mawr Dyffryn aep Ceallach je jednou z hlavních postav knižní série. Nejdříve byl vojákem Nilfgaardské říše, ale později se přidal ke Geraltově výpravě s cílem nalézt Ciri, do které se zamiloval. Cahir je statečný, charismatický, má čisté srdce a nebojí se obětovat pro ostatní.

Marigold (Joey Batey)

Witcher
Witcher Zdroj: BBC/CD Projekt

Jaskier/Dandelion/Marigold je bardem a nejlepším přítelem Geralta, no a přestože pochází ze šlechtického rodu, raději putuje po světě, skládá písně a koncertuje. Nepohrdne ale ani nějakým tím pohárkem či večerem stráveným v hospodě nebo nevěstinci, což ho často přivede do nemalých problémů. Marigold je prostě extravagantní, nevychovaný a loajální svůdník.

Stregobor (Lars Mikkelsen)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt
 

Starý čaroděj sídlící ve městě Blaviken. Tam má také svou věž, do které se snažila dostat Renfri. Stregobor ji totiž kdysi vystavil mučení, označil za mutanta a požádal Geralta, aby ji zabil. Na první pohled je zaměřený sám na sebe a nezáleží mu na životech chudých.

Istredd (Royce Pierreson)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt

Val Istredd je uznávaným čarodějem se zájmem o archeologii. A podobně jako Geralt, i on je zamilovaný do Yennefer a stal se jedním z jejích milenců.

Eist (Björn Hlynur Haraldsson)

Witcher
Witcher Zdroj: Sky Atlantic/CD Projekt
 

Eist Tuirseach je svalnatý bojovník, bratr krále Brana an Tuirseacha a druhý manžel Calanthé, díky čemuž se stal králem Cintry. Společně vládli 14 let, ale z jejich manželství nevzešel žádný potomek.

Fringilla (Mimi Ndiweni)

Witcher
Witcher Zdroj: BBC/CD Projekt
 

Fringilla Vigo patří k Nilfgaardským čarodějnicím, dbá o svůj vzhled a vyniká přirozenou grácií. V knižní sérii zažila s Geraltem krátký románek.

Sabrina (Therica Wilson-Read)

Witcher
Witcher Zdroj: Sony Pictures Home Entertainment/CD Projekt

A máme tu další čarodějnici. Sabrina Glevissig je ale z Kaedwenu, a to konkrétně z Ard Carraigh. Sabrina je expertkou na iluze, přičemž její magie vychází z čistě vodního principu. I když je jednou z nejmocnějších a nejvlivnějších čarodějnic v severních královstvích, dokáže se často chovat velmi neohrabaně. Je však dravá, krásná a typická svým provokativním oblékáním.

Tissaia (MyAnna Buring)

Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača
Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača Zdroj: BBC/Gollancz

Jedna z nejmocnějších čarodějek ze světa Zaklínače a rektorka kouzelnické školy v Arethuse. Tissaia de Vries byla známá smyslem pro pořádek a neustále musela mít všechno upravené.

Toruviel (Natasha Culzac)

Witcher
Witcher Zdroj: Matteo Mauroni/CD Projekt
 

Byla to právě elfská bojovnice Toruviel, kdo Marigoldovi rozbil jeho flétnu, a tak mu na oplátku darovala svou, krásnou a řemeslně vyzdobenou. Geralt a zmíněný Marigold se s ní setkali v knižní povídce Konec světa.

Torque (Amit Shah)

Witcher
Witcher Zdroj: Metrodome Distribution/Gollancz
 

Torque je v příběhu ze světa Zaklínače víceméně komickou postavou, ale jde o otravného, ​​zákeřného a rychlého čerta, který nedá lidem pokoj. Straší je, ničí jim úrodu a hází po nich kovové koule.

Filavandrel (Tom Canton)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/ITV
 

Filavandrel, celým jménem Filavandrel aén Fidháil, je jedním z nejstarších žijících elfů. Byl však natolik pyšný, že si nenechal pomoci od lidí, i když to znamenalo, že jeho národ umře vyhladověním.

Marilka (Mia McKenna-Bruce)

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

1 Million views for watch what I do! Thank you so so much ❤

Príspevok, ktorý zdieľa MIA MCKENNA-BRUCE (@mia_mbruce),

Marilka je v knižní předloze 5letou dcerou radního z města Blaviken, ale v připravovaném seriálu ji uvidíme v trochu starší verzi. Je možné, že převezme roli svého otce.

Nohorn (Shane Attwooll), Vyr (Luke Neal) a Nimir (Matthew Neal)

Witcher
Witcher Zdroj: GentleCap (Look-Up Films)/ITV/101 Films/Vision Film Distribution
 

První jmenovaný je zkušeným šermířem a společně s dvojčaty Vyrem a Nimirem patří všichni tři k členům banditů Renfri.

Aridea (Inge Beckmann)

Witcher
Witcher Zdroj: Syfy
 

I Aridea má spojení s výše zmíněnou Renfri. Je totiž její nevlastní matkou a zároveň druhou ženou prince Fredefalka z Creydenu.

Lytta Neyd/Korál (Rhianna McGreevy)

Witcher
Witcher Zdroj: Rhianna McGreevy Instagram/CD Projekt
 

Tuto čarodějnici, která se specializuje na výrobu magických prostředků na antikoncepci, znají mnozí pod jménem Korál. A protože se objevila i na Soddenském pahorku, v seriálu se zřejmě dočkáme akční pasáže plné mágů.

Nadbor (Jack Wolfe)

Nadbor je synem skromného obchodníka, se kterým se Ciri skamarádila po událostech v Cintře. Byli pro sebe skoro jako sourozenci.

Foltest (Shaun Dooley)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Starz Media
 

Temerský král, princ Soddenu a vládce Pontaru a Mahakamu. Foltest vystupuje jako rozumný, moudrý a odvážný, i když jeho život vůbec není bezchybný.

Xavier Moran (Michael Keane)

Witcher
Witcher Zdroj: Michael Keane Twitter/CD Projekt
 

Xavier je trpaslíkem z Yarpenovy (vůdce, trpasličí žoldák a přítel Geralta) skupiny, která se vydala chytit zlatého draka. Objevuje se i v knižní sáze a hrách.

Ostrit (Jason Thorpe)

Witcher
Witcher Zdroj: Universal Pictures/Juraj103 (Tw Curse of Crows Ostrit - zaklinac.fandom.com)

Temerský šlechtic, který způsobil kletbu dcery krále Foltesta, Addy. Z té se stala striga, na což ostře následně i doplatil, když mu cestu zkřížil zaklínač Geralt.

Vilgefortz (Mahesh Jadu)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt
 

Vilgefortz z Roggevenu patří k hlavním záporákům v knižním Zaklínači. Je mladý, pohledný, inteligentní a zároveň pořádně mocichtivý. Jediná věc, která ho zajímá, je právě moc. Není mu cizí zabíjení, mučení a jiná zvěrstva. Lze jej však považovat i za velmi talentovaného mága a absolutní zosobnění zla. V knižní sérii je extrémně mocný.

Boholt (Steve Wall)

Witcher
Witcher Zdroj: History
 

Vůdce Sekáčů z Crinfridu, tedy skupiny žoldáků, která byla najata králem Nedamirem, aby se zúčastnila jeho honu na draka. Boholt je nejstarším členem skupiny.

Crach an Craite (Blair Kincaid)

Witcher
Witcher Zdroj: Blair Kincaid Twitter/CD Projekt
 

Crach an Craite je vedlejší postavou a jedním z nejvlivnějších Skelliganů. V mládí byl energický s velkou náklonností k jídlu a pití, ve starším věku je ale více umírněný a moudrý. V seriálovém Zaklínači by se mohl teoreticky objevit na hostině, kterou uspořádala Calanthé, aby našla vhodného partnera pro svou dceru Pavettu. Jistého času zažili s Yennefer románek.

Sancia (Katia Bokor)

Witcher
Witcher Zdroj: TriStar Pictures
 

Foltestova matka, princezna Soddenu a královna Temerie, která by se měla v seriálu objevit ve flashbacku (pravděpodobně souvisejícím se zrozením strigy).

Beau Berrant (Roger Ringrose)

Witcher
Witcher Zdroj: Epix
 

Beau Berrant je novigradským kupcem a velvyslancem ve městě Rinde, kde jeho dům sloužil čarodějnici Yennefer jako azyl před městskou radou.

Kromě všech postav rozepsaných výše však můžeme v Zaklínači od Netflixu počítat i s dalšími, ačkoli podle jejich jmen těžko říci, zda jde o zcela nové postavy, nebo se jen streamovací gigant snaží skrýt jejich pravou totožnost. Jmenovitě jsou to Sir Lazlo (Maciej Musiał), Dara (Wilson Radjou-Pujalte), Danek (Tobi Bamtefa), Martin (Sonny Serkis), Fletcher (Roderick Hill) a Tiffania (Charlotte O'Leary).

Pak tu ale máme i herce, jejichž seriálové postavy neumíme s jistotou potvrdit, takže jsme je ani nezmínili v řádcích výše. Konkrétně jde o Lily Prideaux (měli bychom ji vidět jako mladší verzi Renfri), Jade Croot (měla by ztvárnit princeznu Addu) a Fridu Gustavsson (podle všeho si zahraje Francescu Findabair).

No a protože je těch herců neuvěřitelné množství, rozhodli jsme se zmínit také kategorii s potvrzenými představiteli, o kterých ještě přesně nevíme, koho v seriálu ztvární. Patří sem herci jako Joachim Paul Assbock, Richard van Weyden, Ben Wiggins, Howard Chadwick, Ella-Rae Smith, Anna-Louse Plowman (neznámá čarodějnice), Isobel Laidler a Marcin Czarnik (natáčeli společnou scénu s Yennefer), Jim Caesar (měl by se objevit ve finální bitvě), Robert Ewens, Kate Magowan či Mary McDonnell.

Také stále neznáme jména herců, kteří si zahrají postavy jako RegisMilvaLeo Bonhart a Emhyr. I tito hrdinové byli totiž potvrzení samotnou scénárista a showrunnerkou Lauren Schmidt Hissrich ještě v průběhu minulého roku. Té mimochodem s příběhem Zaklínače pomáhali i Jenny Klein (Jessica Jones, Cloak & Dagger), Beau DeMayo (The Originals), Sneha Koorse (Constantine, Daredevil), Declan de Barra (Iron Fist, The Originals) a herečka Clare Higgins.

A co se týče samotné režie jednotlivých epizod, tak o čtveřici z nich (včetně té pilotní) se postaral Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones, Black Sails), dvě natočil Alex Garcia Lopez (The Punisher, Daredevil, Misfits), no a pro Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart, Occupied) tak zůstaly další dvě. Všech 8 epizod první série uvidíme na Netflixu někdy koncem tohoto roku. Přesné datum ale stále neznáme. Pro více informací, fotek a videí z natáčení seriálu vstup do tohoto vlákna.

Domů
Sdílet
Diskuse