Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2019 10:31
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Voľby do parlamentu budú zrejme 29. februára 2020

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

29. februára Slováci poputujú k volebným urnám.

Najbližšie parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020, informoval portál Aktuality.sk prostredníctvom rozhovoru TASR. Informáciu oznámil predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko. V rozhovore tiež skonštatoval, že nevie, či koalícia do volieb vydrží, koaličná dohoda totiž vyprší šesť mesiacov pred oznámeným termínom volieb.

Posledné parlamentné voľby sa na Slovensku konali 5. marca 2016, pričom kandidovalo až 23 strán a hnutí. Volebná účasť bola pomerne vysoká, k urnám sa dostavilo až 59,82 % obyvateľov.

Pripomíname, že je veľmi dôležité zúčastniť sa volieb, inak sa tvoj hlas percentuálne „rozdelí“ medzi parlamentné strany a nepriamo tak podporíš víťaza volieb, ktorý z neho dostane najväčší podiel. Parlamentné voľby sú najväčšou príležitosťou zmeniť fungovanie štátu a tú ďalšiu dostaneme až v roku 2024, preto februárové voľby nepremrhaj nečinnosťou.

Voľby do parlamentu budú zrejme 29. februára 2020
Zdroj: TASR – Dušan Hein
Domů
Sdílet
Diskuse