Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. července 2019 19:15
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Dva teenageři z Česka vyhráli 2,2 milionu korun na světovém turnaji ve Fortnite

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dva Češi se probojovali do nejlepší stovky hráčů Fortnite.

Teprve šestnáctiletý Richard a čtrnáctiletý Martin z Česka se probojovali do první stovky nejlepších hráčů Fortnite. V turnaji, který proběhlo našeho času v noci z neděle na pondělí, si přišli dohromady na 2,2 milionu korun, informuje CzechCrunch. Soutěžilo se o prize pool ve výši 15 milionů dolarů (cca 344 milionů korun), který si mezi sebe rozdělili hráči z 30 zemí světa. Hrálo se šest zápasů v módu Battle Royale

Pravidla byla prostá. Hráči se v každé hře vzájemně eliminovali a jejich umístění se po šesti kolech zprůměrovala. Peníze se pak dělily podle předem daného schématu. Hráč na prvním místě dostal 3 miliony dolarů (cca 68 milionů korun). Šestnáctiletý středoškolák Richard „Skailer“ Janeček skončil na 22. místě a čtrnáctiletý Martin „Marteen“ Pátek na 84. místě.

Oba si tak přišli na 50 tisíc dolarů (cca 1,1 milionu korun), neboť odměna na 20. – 100. místě byla stejná. Starší Richard tedy o pouhá dvě místa přišel o dvakrát vyšší odměnu. Ve svých 16 letech si už ale díky hraní Fortnite vydělal více než 3 miliony korun

Mistrovství ve Fortnite probíhalo na stadionu Arthura Ashe v New Yorku a necelou dvou stovku hráčů včetně dvou našich zástupců sledovalo živě na 2 tisíce lidí. Další tisíce se dívali na stream. Pro naše dva zástupce byla velkým úspěchem už sama úspěšná kvalifikace. Do úvodních bojů se totiž zapojilo více než 40 milionů hráčů ze všech možných zemí světa.

Domů
Sdílet
Diskuse