Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 14:34
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Na Dankov stožiar prispelo sumou 60-tisíc eur vyše 100 ľudí, štát nemusí platiť nič

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Darom v hodnote tisíc eur prispel aj bývalý premiér Robert Fico.

Financie na výstavbu stožiara pred parlamentom sú už vyzbierané. TASR o tom informoval vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan. „Finančné príspevky pokrývajú komplet všetky náklady na výrobu a inštaláciu symbolu našej štátnosti,“ povedal.

Video z tlačovej konferencie, kde Guspan

oznámil vyzbieranie dostatočného počtu financií

Na finálnu sumu 58 483 € sa malo dokopy zložiť viac než 100 ľudí, ktorí poslali okolo 60 000 €. Prevyšujúce financie Kancelária NR SR vráti. Medzi darcami sa nachádza predseda parlamentu Andrej Danko (prispel sumou 9-tisíc eur), vedúci kancelárie NR SR Daniel Guspan (približne rovnaká suma), poslanecký klub Smer-SD (5-tisíc eur) či poslanec Robert Fico (tisíc eur).

Po vyvesení štátnej vlajky na postavený stožiar budú zvesené vlajky z parlamentu i Bratislavského hradu. Vlajka na stožiari by mala byť oficiálne prvýkrát vztýčená 1. septembra na Deň otvorených dverí. Konečná suma sa kancelárii podarila vyzbierať za 3 týždne.

Domů
Sdílet
Diskuse