Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 8:38
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Když hejteři vytahují váš vzhled a rozdílnosti, víte, že vyhráváte, napsala švédská aktivistka Greta

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na sociální síti napsala pár řádků o Aspergerovu syndromu.

Švédská aktivistka Greta Thunberg úspěšně doplula do New Yorku, kde se zúčastnila klimatické konference. Pravidelně své zážitky popisuje na Instagamu, kde ji sledují 3 000 000 followerů. Včera však přidala celkem netradiční post. Na fotku, kde je vysmátá, napsala několik řádků o Aspergerově syndromu, poruše autistického spektra, kterou jí diagnostikovali.

Gretu mnozí ve virtuálním světě urážejí a český internet není výjimka. Vyčítají jí prakticky všechno – věk, že má být raději ticho, neboť není odbornice, že je jen holčička, které ostatní zneužívá na nesmyslný boj nebo se jí smějí kvůli její poruše. „Když hejteři vytahují váš vzhled a rozdílnosti, znamená to, že už nemají kam jít. Pak už víte, že vyhráváte!“ napsala teprve 16letá aktivistka.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

„Neschovávám se za svou diagnózu, nicméně vím, že mnoho lidí, co tomu nerozumí, ji vidí jako nemoc nebo něco negativního. A můžete mi věřit, že moje diagnóza mě předtím omezovala,“ pokračovala ve statusu, který má 800 000 lajků.

Doporučeno
Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg 30. července 2019 15:20

„Předtím, než jsem začala stávkovat ve škole, neměla jsem energii, kamarády a s nikým jsem se o tom nebavila. Seděla jsem doma s poruchou příjmu potravy. Vše je ale pryč, našla jsem smysl a to ve světě, který se někdy zdá nesmyslný pro mnoho lidí,“ zakončila a na konci napsala hashtagy #aspiepower#neurodiverse#npf.

Domů
Sdílet
Diskuse