Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 19:00
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

iOS 13 je venku. Jak si ho stáhneš a co všechno nabízí?

TECH
Uložit Uložené

Radovat se můžeš z nového tmavého režimu, vylepšené aplikace Fotky, možnosti úprav snímků a videa, přihlašování přes Apple či z mnoha dalších funkcionalit.

Smartphony od kalifornského giganta Apple dnes přibližně v 19:00 středoevropského letního času konečně dostaly operační systém iOS 13 se spoustou vylepšení.

Doporučeno
Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max 10. září 2019 19:57

Aktualizace by ti měla dorazit už tradičně přímo do tvého mobilu. Upozorní tě na ni příslušná notifikace, ale pokud se tak náhodou nestalo, stačí vejít do systémových nastavení a manuálně aktualizovat software.

Kvůli většině funkcí nemusíš vlastnit žádný z nových iPhonů 11, 11 Pro či 11 Pro Max. Klidně si vystačíš i se staršími modely.

iOS 13 je kompatibilní s těmito staršími modely: 
iPod touch (7. gen)
iPhone SE
iPhone 6S a 6S Plus
iPhone 7 a 7 Plus,
iPhone 8 a 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS a XS Max 

Všechny novinky, které přicházejí s novým operačním systémem od Apple, jsme si detailněji rozebrali v předchozím článku. Pokud tě zajímají různá specifika a jiné bližší informace, rozhodně ho zkontroluj.

V novém iOS 13 najdeš například očekávaný tmavý režim, vylepšenou aplikaci Fotky, možnosti úprav snímků a videa, přihlašování přes Apple místo Facebooku a Googlu, vylepšené aplikace Mail, Poznámky, Připomínky, Mapy či mnoho dalšího.

iOS 13 slibuje dvakrát rychlejší spouštění aplikací a jejich poloviční velikost při stahování z App Store.  Rychlejší by měla být práce Face ID při skenování tvé tváře. Podle Apple až o 30 %. Nový vzhled dostane Apple CarPlay i aplikace Zdraví, kde přibude například sledování menstruačního cyklu u žen a dívek.

Domů
Sdílet
Diskuse