Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. září 2019 19:23
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Teenagerka zemřela poté, co napodobovala video oblíbené youtuberky. Ta pozůstalé rodině vyplatila odškodné

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fanynky se snažily inspirovat návodem, jak si udělat domácí popcorn díky plechovce od Pepsi. Obě však zasáhl oheň a jedna na následky popálenin zemřela.

Známá čínská youtuberka a influencerka Ms Yeah na svém 7,5milionovém kanálu prezentuje různé netradiční, až bizarní postupy vaření jídla díky běžným předmětům. Kvůli nedávnému incidentu však na čas úplně přestala se svou tvorbou.

Její dvě věrné fanynky, 14letá Zhezhe a 12letá Xiaoyu, se totiž snažily napodobit jeden z jejích receptů. To však nedopadlo podle jejich představ. Jak informuje stanice BBC, obě dívky se nechaly inspirovat populárním videem od čínské youtuberky, ve kterém se snažila udělat popcorn pomocí obyčejné plechovky od Pepsi Coly.

Tu zespodu nahřívala přímým ohněm prostřednictvím lihového kahanu. Předtím ještě influencerka udělala do plechovky díru a vysypala do ní semínka kukuřice. Nakonec se jí podařilo udělat plnohodnotný popcorn. Úspěšný scénář však nečekal dvě teenagerky, které se snažily pokus napodobit. Ten se jim totiž nevydařil a obě přímý oheň s lihem popálil.

Tínedžerka zomrela po tom, čo sa snažila napodobniť video obľúbenej youtuberky
Tínedžerka zomrela po tom, čo sa snažila napodobniť video obľúbenej youtuberky Zdroj: Youtube (Ms Yeah)

Obě byly okamžitě převezeny do nemocnice, kde bojovaly o život. 14letá Zhezhe měla popáleniny přesahující až 96 % povrchu těla. Zemřela téměř po dvou týdnech hospitalizace. Její mladší kamarádka přežila, ale kvůli rozsáhlým popáleninám bude muset podstoupit plastickou operaci.

Poté, co se to youtuberka dozvěděla, okamžitě přestala publikovat podobné návody. Tvrdí však, že to byla chyba dívek a ne její. Nepoužily totiž stejný postup a hlavně to byla jejich osobní volba. I přesto však souhlasila s vyplacením odškodného rodinám oběma dívek.

Domů
Sdílet
Diskuse