Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 17:05
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

McDonald's testuje veganské burgery

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

P.L.T. si zatím dáš jen v kanadských McDonaldech.

Vědecké studie tvrdí, že chov skotu, a tedy i konzumace masa, stojí za podstatným množstvím vyprodukovaného oxidu uhličitého. 

Objevují se tedy restaurace, které klasické hovězí maso začínají nahrazovat alternativami z rostlinných zdrojů. Beyond Meat, Imposible Foods a zmínky o mnoha dalších se určitě nevyhnuly ani tobě.

Doporučeno
Křidélka z umělého masa v KFC? Prozkoumáme to, říká prezident amerického řetězce Křidélka z umělého masa v KFC? Prozkoumáme to, říká prezident amerického řetězce 7. června 2019 14:11

Business Insider nyní informuje, že maso vyrobené na rostlinné bázi po velkém tlaku vegetariánů a veganů do nabídky zařadil i McDonald's. Alespoň ve 28 provozovnách v rámci Kanady. 

Za jeho výrobou stojí firma Beyond Meat, jejíž zmíněný Beyond Burger se již objevuje i v některých českých obchodech. Kromě Big Tastyho a klasických cheesů si tedy Kanaďané mohou dát i P.L.T., což je anglická zkratka pro rostliny, salát a rajče (plant, lettuce, tomato).

 

Právníci McDonaldu jsou však již předem dostatečně opatrní a zákazníky upozorňují, že P.L.T. nebude úplně veganský“. V housce totiž bude i plátek klasického chedaru a vše se má připravovat na stejném grilu jako všechno ostatní v nabídce řetězce.

Domů
Sdílet
Diskuse