Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 18:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Oblíbený režisér Martin Scorsese odsuzuje filmy se superhrdiny. Marvelovky podle něj nepatří do kina

FILMY A SERIÁLY MARTIN SCORSESE
Uložit Uložené

Martin Scorsese jim sice dal šanci, ale jen do momentu, než přišel na to, že se podobají zábavnímu parku.

Martin Scorsese patří mezi nejuznávanější režiséry na světě. Stojí za ikonickými snímky jako Goodfellas, Raging Bull nebo Taxi Driver a i aktuálním filmem The Irishman, zároveň je však jeho vkus vyhraněný proti filmům se superhrdiny.

Nyní se pro magazín Empire poměrně negativně vyjádřil na jejich adresu, informuje The Guardian. Scorsese potvrdil, že sice marvelovky neviděl, ale pokusil se o to, problém mu však dělala psychologická a emoční rovina postav. I přesto, že uznává výkony herců, filmy Marvelu přirovnává k zábavním parkům.

Na vyjádření Martina Scorsesea už reagoval i režisér Strážců Galaxie, který přiznal, že režisér patří mezi jeho 5 nejoblíbenějších žijících tvůrců. James Gunn prozrazuje, že byl naštvaný, když lidé v minulosti soudili film Poslední pokušení Krista, aniž by ho viděli a je smutný, že Scorsese právě udělal totéž se sérií od Marvelu.

Scorsese pravděpodobně neviděl ty lepší filmy od Marvelu. Řekněme si pravdu, začínaly opravdu jako zábavní parky a někdy nedosáhly ani průměrné kvality. To se však v posledních letech (až na výjimky) začalo měnit.

Domů
Sdílet
Diskuse