Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2019 11:42
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Greta Thunberg tvrdí, že už nebude prosit o pomoc světové lídry. Hlásá to na klimatických protestech ve Spojených státech

NEWS
Uložit Uložené

Celý dav protestujících se spolu s ní ptal, jak se vůbec světové vlády opovažují ignorovat tento problém.

Mladí lidé musí být připraveni nadále stávkovat a nevzdávat se, říká švédská aktivistka Greta Thunberg. Tvrdí, že vládu už odmítá prosit, informuje The Guardian.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

„Místo toho jim to přikážeme, pokud to neudělají oni, tak to uděláme my,“ řekla v pátek na klimatické stávce v Denveru: „Svět se probouzí, my jsme změna. Věci se změní, ať se vám to líbí, nebo ne.“ I tyto věty, věnované těm, kteří problém neřeší, byly součástí jejího proslovu před tisíci lidí.

Opět tedy kritizovala lídry, že nedělají dost a ignorují vědu. Stejně jako na summitu v OSN se i nyní ptala, jak se vůbec opovažují, přičemž stávkující dav otázku opakoval s ní.

Doporučeno
Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! 23. září 2019 22:20

Greta je známá aktivistka, o níž už slyšel snad každý. Kdysi sama stávala před švédským parlamentem a žádala změnu. Připojili se k ní lidé po celém světě a vzniklo tak obrovské hnutí mládežnických aktivistů. Dnes se protesty konají v mnoha zemích světa.

Objevila se už na několika protestech v Severní a Jižní Dakotě. Plánuje se zastavit a mluvit o klimatické krizi i v dalších amerických městech na své cestě do Chile, kde se zúčastní dalšího klimatického summitu, který se bude konat v prosinci. O tom, jak cestu absolvuje jsme již psali dříve.

Domů
Sdílet
Diskuse