Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2019 15:33
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vítězství zápasníka UFC bylo anulováno. Použil totiž inhalátor na astma

SPORT UFC
Uložit Uložené

Prezident UFC tvrdí, že zápasníci mají mít během zápasu přístup pouze k vodě.

Zápas mezi Gregem Hardym a Benem Sosolim skončil vítězstvím prvního z jmenovaných válečníků. Hardy ale přímo v ringu použil svůj inhalátor, kvůli čemuž jeho vítězný triumf anulovali, píše portál MMA Fighting.

Hardy nad celou situací vyjádřil lítost a prohlásil, že šlo o inhalátor na astma způsobené námahou. O jeho používání měl podle vlastních slov informovat i antidopingovou agenturu USADA, přičemž ta Hardyho druh inhalátoru za doping nepovažuje.

Doporučeno
Karlos Vémola o luxusu, chovu žraloků, sbírání motýlů i zápase s Attilou Véghem (Rozhovor) Karlos Vémola o luxusu, chovu žraloků, sbírání motýlů i zápase s Attilou Véghem (Rozhovor) 8. května 2019 18:57

Prezident UFC Dana White však jeho jednání odsoudil s tvrzením, že zápasníci nemají povoleno během souboje používat inhalátor. Podle jeho vyjádření mohou mít přístup pouze k vodě. White kriticky reagoval na Hardyho, jeho trenéra Dina Thomase a také na komisi Massachusetts State Athletic Commission, která mu měla tuto činnost během zápasu povolit.

„Nechci znít vůči komisi negativně, ale tito chlapi nemají příliš mnoho bojových zkušeností, když přijdeme na místa, která nejsou ve Vegas,“ řekl. Hardy tvrdí, že díky inhalátoru dokáže dýchat normálně jako ostatní lidé, a není tedy vůči ostatním ve výhodě. Pravidla jsou však pravidla.

Domů
Sdílet
Diskuse