Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2019 14:13
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Muž se údajně udusil v Tesle Model S, jeho rodina žaluje výrobce

TECH
Uložit Uložené

Elektromobily Tesla jsou podle rodiny designované tak, že jsou nevysvětlitelně nebezpečné.

V únoru zahynul po nešťastné nehodě v elektromobilu Tesla Model S muž, jehož rodina společnost nyní žaluje. Myslí si totiž, že kdyby bylo možné klikou otevřít dveře auta jako v případě klasického vozidla, s velkou pravděpodobností by Omar Awan přežil.

Jeho auto po nárazu do stromu začalo hořet a právníci tvrdí, že po samotné srážce muž nadále žil, informuje Business Insider. Údajně ho měli usmrtit až výpary, kterých se nadýchal, když se nemohl dostat ven.

Okamžitě k němu přijeli i policisté, ti mu však pomoci nedokázali, protože kliky jsou designovány specifickým způsobem a vysunou se jen v případě, kdy je v blízkosti řidič s klíčem. V případě této kolize stroj znemožnil okolním osobám Awana vyprostit. Zatím není jasné, co výrobci elektromobilů hrozí a jaká je jeho reakce na tuto nešťastnou událost ze začátku roku.

Domů
Sdílet
Diskuse