Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2019 9:54
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Lewis Hamilton má již šestý titul z F1. Směřuje k překonání Michaela Schumachera

SPORT
Uložit Uložené

Spojení s Mercedesem nadále přináší jeden úspěch za druhým.

Lewis Hamilton si díky druhému místu z Velké ceny USA s jistotou zajistil už šestý titul Mistra světa Formule 1. Tentokrát se to 34letému Britovi podařilo už na třetí akcí od konce sezóny. Zbývající akce v Brazílii a Abú Dhabí mu tedy oslavy nemohou v žádném případě pokazit. 

Jistý je také pohár konstruktérů pro Mercedes. Právě prakticky neporazitelné spojení Hamiltona s německou automobilkou definuje současnou Formuli 1. Díky stříbrným šípem totiž tento jezdec získal i tituly v letech 2014, 2015, 2017 a 2018. Sbírku začal v roce 2008 v McLarenu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

World champion!!! . #F1 #Formula1 #USGP #LewisHamilton #Champion @lewishamilton @mercedesamgf1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Mercedes přitom letos neměl tak výrazně lepší auto, než tomu bylo zvykem v minulosti. Těžil však ze spolehlivosti, bezchybné strategie a zaváhání soupeřů z Ferrari a Red Bullu. Hamiltonovi také k titulu otevřel cestu týmový kolega Valtteri Bottas, který Brita nedokázal dostat pod takový tlak jako Nico Rosberg v roce 2016.

Lewis Hamilton se díky 6. titulu posunul už na druhé místo historického žebříčku, kterému se 7 triumfy kraluje legendární Michael Schumacher.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Seven in sight . #F1 #Formula1 #LewisHamilton #USGP @lewishamilton @mercedesamgf1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Očekává se, že Hamilton by v Mercedesu a s Bottasem po boku neměl mít problém Schumacherův rekord vyrovnat už v příští sezoně. 

Jeho překonání už bude náročnější, v roce 2021 totiž Formuli 1 čekají velké změny a není vyloučeno, že se síly jednotlivých týmů mohou dramaticky přeskupit.

Doporučeno
Formule 1 představila nová pravidla. Auta se od roku 2021 výrazně změní Formule 1 představila nová pravidla. Auta se od roku 2021 výrazně změní 31. října 2019 19:10

Stále častěji se zpochybňuje i Hamiltonova motivace v F1 nadále soutěžit. Pilot se totiž věnuje i módě, hudbě a stále častěji apeluje na ekologii a šetření životního prostředí. Sedmý či osmý titul by tak mohl znamenat úplné naplnění jeho ambicí před odchodem do důchodu.

Domů
Sdílet
Diskuse