Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. listopadu 2019 17:45
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Češka Sára Davidová je nejúspěšnější maturantkou na světě

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Studentka Nového PORGu ukázala, že ani čeští studenti se ve světě neztratí.

Velký úspěch zaznamenala maturantka Sára Davidová z pražského gymnázia Nový PORG. U mezinárodní IB maturity získala plný počet bodů, což ji zařadilo mezi 212 nejlepších maturantů na světě. Ukázala tak, že si jde svědomitě za svým cílem, studiem na Stanfordově univerzitě, kde už studuje její neméně nadaná sestra Barbora.

Doporučeno
Emma Smetana: Neznám nikoho, kdo fetuje míň než já (Rozhovor) Emma Smetana: Neznám nikoho, kdo fetuje míň než já (Rozhovor) 3. listopadu 2019 19:09

Podmínkou ke studiu na prestižním Stanfordu je vlastnictví z mezinárodně uznávaného dokladu o ukončení střední školy, kterým je například mezinárodní maturita IB DB (International Baccalaureate Diploma). Sáře Davidové zisk tohoto dokumentu problémy nedělal. Její umístění mezi 166 278 účastníky je toho důkazem.

Nový PORG je jednou z 15 škol v republice, které toto oprávnění nabízí. I další její maturanti vyjma Davidové nezklamali, průměrný zisk 39 bodů ze 45 možných školu katapultoval na 14. místo na světě a úplně první místo na území pevninské Evropy. V konkurenci pěti tisíc škol ze 150 zemí světa to není vůbec špatný výkon.

„Nový PORG se v letošním ročníku umístil na 14. místě žebříčku 50 nejlepších IB škol na světě. (...) Trvá přibližně deset let, než se škola dostane na tuto úroveň. Nový PORG již nyní dosahuje výsledků srovnatelných se slavnými britskými školami jako Sevenoaks School nebo Cheltenham Ladies College,“ uvedl Managing Director společnosti Education Advisers Ltd, která seznam vydává, Les Webb.

Doporučeno
Jako první Američan studoval v Severní Koreji. Co se skrývá za oponou nejizolovanější diktatury na světě? Jako první Američan studoval v Severní Koreji. Co se skrývá za oponou nejizolovanější diktatury na světě? 5. června 2018 6:19

Z České republiky se v evropském vydání žebříčku ještě umístila na 13. místě International School of Prague a na 24. místě Riverside International.

Domů
Sdílet
Diskuse