Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2019 19:09
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek Viktor Kniš

Emma Smetana: Neznám nikoho, kdo fetuje míň než já (Rozhovor)

REFRESHER
Uložit Uložené

Zpěvačka, moderátorka a novinářka nám prozradila něco víc o své práci, soukromém životě i zážitcích s klukama z Milion Plus nebo Billie Eilish.

Moderátorka a zpěvačka Emma Smetana patří mezi oblíbené české influencery, zároveň je specifická i tím, že se plnohodnotně věnuje seriózní novinářské práci. Mladí lidé ji mohou znát například i díky skladbě od kluků z Milion Plus, kteří na jejím jménem postavili obrovský hit. Případně také z rozhovoru s Billie Eilish, který měla možnost realizovat při dosud jediné návštěvě mladé hvězdy v Praze. 

My jsme se Emmy Smetany samozřejmě ptali i na to, jaké je to být populární mezi rapovými fanoušky díky raperům a jaké to bylo zpovídat Billie Eilish, dozvíš se ale i velmi mnoho dalšího. Nahlédli jsme do pozadí fungování DVTV a zjistili, jaký by měl být podle Emmy ideální prezident. Vyprávěla nám i to, jak je možné, že krom mnoha aktivit zvládá být i plnohodnotnou matkou.

Na závěr jsme si pro naši respondentnku připravili i překvapení v podobě úkolu, který ale zvládla splnit na jednotku a ty se již více dozvíš přímo ve videu. Pokud jsi ale spíše čtenář a nebo se chceš dozvědět i informace, které jsme z videa vystřihli, můžeš pokračovat ve čtení!

Doporučeno
Je Emma Smetana nejlepší kamarádkou Billie Eilish? Je Emma Smetana nejlepší kamarádkou Billie Eilish? 27. srpna 2019 21:44

Moderátorka, zpěvačka, muzikantka, novinářka Emma Smetana. Ahoj.

Ahoj.

Je něco, na co jsem zapomněl?

Jsem maminka. Ale na to se asi nemusí ve veřejným prostoru nutně myslet. Jen já to tak subjektivně vnímám jako tu hlavní věc.

Jak se zvládá maminkovství při tom náročným režimu?

Když má člověk kvalitního tatínka pro to dítě a má aspoň jednu kvalitní babičku a hodně ochotných kamarádek, protože má třeba populární dítě, což my máme, extrovertní, veselou, zábavnou holčičku, tak to znamená, že když člověk potřebuje pracovat, tak má komu j na chvilku odevzdat a díky tomu to zvládáme dobře. Kdyby jakákoliv z těchto okolností byla jinak, tak bychom tady možná spolu neseděli a já bych byla doma 24 hodin denně. Nejsem si jistá, že bych byla úplně šťastná, ale žila bych v tom, že to zvládat nejde a vím, že je hodně lidí, kteří v takovéto situaci jsou, takže jsem vděčná za to, že já můžu pokračovat v tom docela dost aktivním životě, kdy vlastně ta Lennonka může být součástí toho, co my děláme. Třeba na různejch koncertech nebo polopracovních výletech, když to nejde, tak prostě nastává čas na správný time management.

Dá se nějak seřadit postupně tvé persony, jedna z nich je teda právě maminka, druhá je profesionální „beznázorová“ moderátorka  a třetí zpěvačka, umělkyně.Můžeme to změřit třeba tím penzem času, který odevzdávám té které roli. Tak dejme tomu, že třetinu až půlku času maminkuju a potom tak půl napůl se věnuju „beznázorové“ moderaci na DVTV, kde tedy já občas nějaké názory ventilu směrem k lidem, kteří nejsou politici, tak tam si člověk může občas nějakej postoj dovolit. A zbytek je ta hudba, což jsou zkoušky s kapelou, koncerty, skládání, započítala bych do toho různý hudební soustředění na chalupě mojí babičky, kde skládáme hudbu, saunujeme se, chodíme do lesa na houby a hodně spíme. Ale říkáme tomu „hudební soustředění“, aby se to tvářilo jako aktivně a produktivně využitý čas.

To je skoro nejdůležitější aspekt umět si takto odpočinout, vyrazit do přírody při tom stresu a shonu, kterej máš, ne?

No, je to nejzanedbávanější aspekt, ale zásadní je, tak se to snažíme jednou za čas připomenout.

Jeden z největších segmentů, který sleduje Refresher, jsou lidi, kteří mají rádi rap a hiphop a vlastně ty jsi do takovýho rapovýho světa vstoupila asi před rokem v songu Robina Zoota.To není pravda. Už dřív. Já jsem ta, co ji nevzali na konzervatoř v projektu Kapitán Demo, takže jsem svým způsobem součástí projektu Demo crew. A kdykoliv má Kapitán Demo zásadní koncert, což bývá vánoční Roxy, letos to bude Fórum Karlín, tak ta, co ji nevzali na konzervatoř, byť se na ni nikdy nehlásila, vystupuje a zpívá v písni Alice Klíče, neboli Alicia Keys. Takže to je zásadní hiphopový alterego, který dostává prostor, když je opravdu výjimečná příležitost a mezitím jsem skalní fanynkou celý Demo crew, ve který vlastně dvě třetiny toho projektu jsou moje rodina, takže tak. A stala se ze mě píseň projektu Milion Plus, to je pravda.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 76151 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký má názor písničku, kterou o ní složili kluci z Milion Plus;
  • zda je ve hře spolupráce s nimi;
  • zda má možnost volit si své hosty do DVTV;
  • jak se podařilo domluvit rozhovor s Billie Eilish a proč v tom hrála Emma klíčovou roli;
  • jaký byl rozhovor s Billie Eilish;
  • jak se utvářel její mediální obraz na TV Nova;
  • jaká osobnost je osmiletá Emma Smetana;
  • zda se do DVTV obléká sama, nebo k tomu má určené lidi;
  • o čem si povídá se svými fanynkami;
  • jaký by podle ní měl být náš prezident;
  • zda podle ní zde už nějaký ideální kandidát je.
Domů
Sdílet
Diskuse