Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2019 13:22
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Aplikace Tik Tok roste na popularitě každým dnem, Instagram začíná proti konkurenci bojovat. Opět kopíruje

TECH
Uložit Uložené

Dalo se čekat, že to nenechají jen tak.

Aplikaci Tik Tok pravděpodobně znáš, její popularita stoupá každým dnem a v roce 2018 byla nejvíce stahovanou App Storu. Pokud však nevíš, o čem mluvíme, v rychlosti ti řekneme, o co jde. Tik Tok pochází z Číny a lidé si prostřednictvím něj nahrávají krátká 15sekundová videa, která později sdílejí se skutečně širokým publikem. Nejčastěji narazíš na taneční, hudební či vtipná videa.

Aplikácia Tik Tok rastie na popularite každým dňom, Instagram začína proti konkurencii bojovať. Opäť kopírujú
Aplikácia Tik Tok rastie na popularite každým dňom, Instagram začína proti konkurencii bojovať. Opäť kopírujú Zdroj: youtube/ Simple Alpaca

Popularity aplikace si samozřejmě všiml i Facebook, který vlastní Messenger, Instagram, i WhatsApp. Už dlouho se totiž na trhu neobjevilo nic, co by jejich postavení ohrozilo. Pokud ano, tak program odkoupili nebo okopírovali, jako se stalo například u Snapchatu. Bylo jen otázkou času, kdy začnou podnikat kroky proti Tik Toku.

Doporučeno
Instagram výrazně rozšiřuje území, kde uživatelé neuvidí počítadlo lajků na příspěvcích Instagram výrazně rozšiřuje území, kde uživatelé neuvidí počítadlo lajků na příspěvcích 9. listopadu 2019 8:59

Přišlo to. Facebook začíná bojovat a v Brazílii testuje novou funkci, která se jmenuje Reels. Ta uživatelům umožňuje vytvářet 15sekundová videa, která se dají přidat do příběhu. Do videa si člověk může vybrat hudbu z knihovny Instagramu nebo použít nahrávku z cizího Reelsu, přesně jako funkce Duet v Tik Toku. Možné je také nastavit rychlost videa, časovač či přidat titulky.

Facebook se svými aplikacemi na trhu stále vyhrává s neskutečným náskokem, protože má 2,7 miliard uživatelů, zatímco Tik Tok 500 milionů. Je však třeba říci, že Tik Tok byl spuštěn v roce 2016.

Domů
Sdílet
Diskuse