Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 15:40
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Policie zatkla 8 členů palcátového gangu. V Čechách přepadli majitele domu, ten se jim ubránil

NEWS
Uložit Uložené

Celá osmičlenná skupina je již za mřížemi. Hrozí jim až 15 let vězení.

Všech osm členů zločinecké skupiny, která se letos v únoru dopustila loupežného přepadení, je za mřížemi. Dopadnout se je povedlo díky spolupráci jihočeské a rakouské policie. Tři osoby byly zatčeny v Praze, Písku a Strakonicích, zbylá pětice zase v Rakousku. Informoval o tom oficiální web Policie České republiky.

Doporučeno
Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe 7. srpna 2019 12:58

„Tato skupina vymyslela a naplánovala loupežné přepadení. Parta si mezi sebou měla rozdělit, podle jednotlivých úloh, několik milionů. Chtěli loupit, krást, ale také pravděpodobně své oběti mučit, snad aby vyzradili ukryté cennosti či peníze,“ píše policie v tiskové zprávě.

V brzkých ranních hodinách koncem února pak na okraji Tábora vnikli do rodinného domu, kde jeho majitele napadli. Ten se ovšem nedal a útočníkům ve výrazné početní přesile se dokázal ubránit. Při útěku z místa činu však za sebou nechali několik předmětů, a to včetně palcátu, který použili při vloupání do domu i k útoku na majitele. 

Díky zanechaným stopám se pak policii povedlo celý gang vypátrat. Z rakouské strany přijeli zločinci v mezinárodním složení – konkrétně Turek, Íránec, dva Rakušané a Češka ze Strakonic, která v Rakousku dlouhodobě pobývala.

V případě prokázání viny ze zločinu loupeže a porušování domovní svobody pachatelům hrozí osm až patnáct let ve vězení. „Přesto však zůstal jeden otazník, proč útočili palcátem a kde ho vzali?“ uzavírá policie.

Doporučeno
Kato: Perník ti dá koule a pak se začnou projevovat jeho negativní stránky. Když se drogy stanou součástí rapu, vede to do pekel Kato: Perník ti dá koule a pak se začnou projevovat jeho negativní stránky. Když se drogy stanou součástí rapu, vede to do pekel 13. listopadu 2019 17:23
Domů
Sdílet
Diskuse