Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 18:08
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Vyhodili ji z práce poté, co její intimní fotky rozeslal kolega dalším zaměstnancům. Firma po ní nyní vymáhá více než půl milionu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Myslela si, že fotky si její kolega nechá, místo toho se o ně velkoryse podělil. Oba přišli o práci.

28letá Jennifer Ricketts si užívala dovolenou v Dominikánské republice, během níž přistoupila na sexuální hrátky se svým kolegou Stephenem Nazariem, který byl doma v New Yorku. Vyměňovali si romantické zprávy, intimní fotografie a také videa. Jennifer se to ale vymstilo: Stephen její fotky rozeslal čtyřem dalším kolegům a když se materiál dostal k vedení firmy, vyhodili ji. Po roce se snaží vyhrát soud, v němž od ní firma požaduje tisíce dolarů.

Důvěra se jí nevyplatila

Podle Daily Dot se Jennifer vyjádřila, že zprávy posílala s tím, že kolegovi plně důvěřovala. Tato důvěra se jí však nevyplatila, pro New York Post se vyjádřila, že se nejprve cítila velmi poníženě. Kromě nepříjemného trapasu ji ale čekal ještě jeden šok: pouhý měsíc před Vánocemi ji z práce vyhodili. Doma měla v té době novorozeně.

Doporučeno
Baby Yoda pobláznil celý internet. Známá postava ze Star Wars má v seriálu The Mandalorian dvojníka-miminko Baby Yoda pobláznil celý internet. Známá postava ze Star Wars má v seriálu The Mandalorian dvojníka-miminko 18. listopadu 2019 12:39

Důvodem byla firemní kultura: firma se zásadně postavila proti sexuálnímu obtěžování. Čemuž zcela rozumíme, ale v první vlně to zasáhlo Jennifer.

O několik měsíců později vyhodili i Stephena a jeho kolegy. Jennifer nejdříve prohrála soud, ve kterém žalovala firmu, nyní chce její bývalý zaměstnavatel vymoci soudní náklady ve výši v přepočtu více než 550 tisíc korun. Tato částka je více než její výplata za půl roku a samozřejmě si to dovolit nemůže. Pro Complex se vyjádřila následovně: „Je šílené, že jdou po mně kvůli soudním nákladům. Vy jste mě vyhodili. Odkud mám vzít ty peníze?“ Proti rozhodnutí soudu se proto odvolala.

Domů
Sdílet
Diskuse