Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2019 18:31
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Před a po CGI: Tvorba mravenců z filmu Ant-Man and the Wasp si žádala náročnou studii. Lišili se svým druhem či dokonce věkem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tvůrci chtěli, aby CGI mravenci působili co nejvíce autenticky.

Moderátor YouTube kanálu Fame Focus se svými pravidelnými vstupy přináší zajímavé pohledy ze zákulisí natáčení, které jsou zaměřeny na výrobu VFX záběrů. Vděčným žánrem jsou v tomto bodě například komiksovky. Prostřednictvím nich lze důkladně pozorovat náročnou práci umělců operujících v dané oblasti.

Doporučeno
Radomír pracoval na Blade Runnerovi, Wonder Woman nebo The Last of Us 2. Co nám prozradil o tajném vývoji blockbusterů? Radomír pracoval na Blade Runnerovi, Wonder Woman nebo The Last of Us 2. Co nám prozradil o tajném vývoji blockbusterů? 11. listopadu 2018 2:42

Studio Cinesite's Montreal vytvořilo na marvelovce Ant-Man and the Wasp přibližně 200 speciálních efektů, které jim zabraly zhruba 8 měsíců práce. Mimo jiné se postaraly například o obří mravence vyrobené doktorem Hankem Pymem (Michael Douglas), kteří mu pomáhali při vzniku kvantového tunelu. Pokud si dobře vzpomínáš, ten hrdinům sloužil na vstup do takzvané Quantum Realm.

Pro vytvoření realistické podoby mravenců se muselo studio pustit do rozsáhlého výzkumu skutečných mravenců, při kterém zaznamenali odlišnost pohybů jednotlivých druhů. Při sledování filmu sis to s vysokou pravděpodobností neuvědomil, ale těla mravenců byla dokonce přizpůsobena i tomu, aby odrážela jejich věk.

marvelovka
marvelovka Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse