Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2019 19:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Lidé z Prešova se na neštěstí v podobě zřícené bytovky nemohou ani podívat, Vánoce budou trávit v jiných částech Slovenska

NEWS
Uložit Uložené

Bytovka, v níž explodoval plyn, je už skoro celá srovnána se zemí.

Tragédie v Prešově ze dne 6. prosince má stále velmi silné dozvuky a obyvatelům okolních paneláků ji ještě dlouho bude připomínat ruina objektu, ve kterém explodoval plyn.

TV Markíza v reportáži zjišťovala, v jakém stavu jsou aktuálně okolní bytové domy a jak prožijí svátky lidé, kteří v nich bydlí. Bohužel, mnozí ještě stále nemají okna, která rozbila tlaková vlna spojená s explozí a místo nich mají v otvorech jen desky. Na nová okna si budou muset počkat do poloviny ledna.

Jeden z obyvatel blízké bytovky konstatoval, že vánoční svátky se synem raději stráví u rodiny na Kysucích, protože pohled na zdemolovanou Mukačevskou 7 skutečně není příjemný.

Doporučeno
Takto vypadá zbouraná prešovská bytovka. Z místa už odvážejí sutiny Takto vypadá zbouraná prešovská bytovka. Z místa už odvážejí sutiny 20. prosince 2019 20:45

Aktuálně probíhá na místě nešťastné události vývoz suti, která se nahromadila po skoro kompletním srovnání bytovky se zemí. Každý nákladný stroj zvládne najednou vyvést přibližně 20 tun, celý proces však bude ještě několik dní trvat.

Pak přijde na řadu rozebrání nejspodnějších pater, protože statici rozhodli, že celý objekt již nedrží pohromadě a začal se rozsypávat už při prvních zásazích speciálního stroje z České republiky.

Domů
Sdílet
Diskuse