Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Vyšel žebříček nejstahovanějších a nejziskovějších her nebo mobilních aplikací za 10 let

TECH
Uložit Uložené

V žebříčku jsou známé kousky, ale i pár appek, které u nás téměř nikdo nepoužívá.

Telefony s Androidem nebo iOS změnily trh i proto, že umožňují snadnou instalaci nových aplikací. Server Appanie.com se podíval na posledních 10 let a sestavil žebříček TOP 10 appek a her podle dvojice kritérií.

Prvním kritériem byl jednoduchý počet stažení, a tedy celková popularita, druhým objem financí, které přinesly svým vývojářům.

Doporučeno
Šest skvělých her na mobil, které ti zkrátí dlouhou chvíli kdekoliv a kdykoliv Šest skvělých her na mobil, které ti zkrátí dlouhou chvíli kdekoliv a kdykoliv 21. listopadu 2018 12:33

Absolutním lídrem a nejklikanější ikonou v Google Play a App Store je čtveřice aplikací od Facebooku. Samotný Facebook pro přístup k novinkám ve tvém feedu, Messenger a další komunikační appka WhatsApp, kterou tým okolo Marka Zuckenberga koupil v roce 2014.

Instagram je až čtvrtý, ale různé trendy naznačují, že hlavně mladí lidé sem už za fotkami a krátkými stories chodí častěji než právě na kdysi revoluční Facebook. 

Za zmínku také stojí již dříve umírající Snapchat a Skype. TikTok ze sedmé příčky, naopak, určitě ještě poroste.

Nejstahovanější aplikace v letech 2010 až 2019 

1. Facebook
2. Messenger 
3. WhatsApp 
4. Instagram 
5. Snapchat 
6. Skype 
7. TikTok
8. UC Browser
9. YouTube 
10. Twitter 

Pohled na tabulku příjmů tě možná překvapí, ale jen potvrzuje dnešní trend. Za software se už dnes neplatí při nákupu, ale během používání na základě měsíčních poplatků

Až na u nás téměř neznámé služby Pandota, Tercent, Line a další je žebříček následující: Na mobilech a tabletech vede Netflix, následovaný placenými funkcemi jinak volně použitelného Tinderu. Nepřekvapí ani sedmý Spotify.

Nejziskovější aplikace v letech 2010 až 2019

1. Netflix
2. Tinder
3. Pandora
4. Tencent
5. Line
6. iQIYI
7. Spotify
8. YouTube
9. HBO NOW
10. Kwai

Zbývající dvě tabulky se týkají her. Opět jsou rozděleny podle desítky nejstahovanějších a desítky nejlépe vydělávajících, znovu zejména na in-game nákupech.

Žebříček opět trochu deformují tituly, které jsou sice populární pouze lokálně, ale na obrovských trzích, jako je Čína nebo USA.

Nejstahovanější hry v letech 2010 až 2019

1. Subway Surfers
2. Candy Crush Saga
3. Temple Run 2
4. My Talking Tom
5. Clash of Clans
6. Pou
7. Hill Climb Racing
8. Minion Rush
9. Fruit Ninja
10. 8 Ball Pool

Je možná škoda, že Appanie nezveřejnila i konkrétní čísla, pouze pořadí. Zmiňuje ale, že mobilní aplikace stahujeme, a platíme za ně stále častěji. Meziročně (2018–2019) narostl počet downloadů o 5 % a objem utracených peněz dokonce až o 15 %.

Nejziskovější aplikace v letech 2010 až 2019

1. Clash of Clans
2. Monster Strike
3. Candy Crush Saga
4. Puzzle & Dragons
5. Fate / Grand Order
6. Honour of Kings
7. Fantasy Westward Journey
8. Pokémon GO
9. Game of War - Fire Age
10. Clash Royale
Domů
Sdílet
Diskuse