Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2020 17:08
Čas čtení 1:10
Antonín Havlík

Někdo po mně střílí, volal na policii a schoval se do kanálu. Střelbu si spletl s petardami

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Rachejtle a petardy mohou být zábavou pro jednoho, ale nepříjemným zážitkem pro druhého.

Dny před i po silvestrovských oslavách tradičně doprovází nepříliš ohleduplná činnost spojená s odpalováním pyrotechniky. Hlučná a nebezpečná zábava se může vymknout, o čemž jsme informovali v jednom z předchozích článků

Podle lékařů byl loňský silvestr co do počtu úrazů nejhorší za posledních dvacet let. Zábava je ale nepříjemná hlavně pro ostatní, o čemž svědčí i příběh muže z Pardubicka, který si rány spletl s něčím úplně jiným. Psal o tom portál iDnes.cz.

Doporučeno
Urvaný prst, vyděšený pes, následky do konce života. Co se může stát, když se silvestr vymkne z rukou Urvaný prst, vyděšený pes, následky do konce života. Co se může stát, když se silvestr vymkne z rukou 31. prosince 2019 11:34

Policie přijala na lince 158 oznámení od muže, který na silvestra o půl páté odpoledne prý zaslechl hlasité rány. „Měl strach, že na něj na pardubické Dukle někdo střílí. Proto se schoval do kanálu. Prosil policisty, až přijedou na místo, aby zapískali, a on že zabouchá na kanál, ve kterém je,“ sdělila mluvčí policie Markéta Janovská.

Někdo měl střílet víckrát

Na místo tedy přijela po pár minutách policejní hlídka. Nebyla si však jistá, pod kterým konkrétním poklopem se muž nachází. „Operační důstojník oznamovateli řekl, aby z kanálu vylezl a policistům se ukázal. Za malou chvíli se ze tmy připlížil 55letý muž, který své oznámení policistům zopakoval,“ popsala Janovská.

Po prvotním ohledání policisté zjistili, že muž nebyl pod vlivem žádných drog ani alkoholu, byl zcela střízlivý a svéprávný. Schovat se v kanalizaci mu přišlo jako dobrý nápad, protože tamní síť prý dobře zná. Policii vysvětlil, že rány nejspíše pocházely od dětí, které házely petardy, že se o střelbu nejednalo. Skupinka se tak rozešla. 

Doporučeno
Slovák, kterého našli s 9 promile, prohrál boj o život. Zemřel krátce po Silvestru Slovák, kterého našli s 9 promile, prohrál boj o život. Zemřel krátce po Silvestru 2. ledna 2020 11:13

Tohle však nebyl konec příběhu. „Nicméně zhruba ve tři hodiny ráno se stejné volání opakovalo a to již policisté na místo přivolali záchrannou službu, která muže převezla na vyšetření jeho psychického stavu do nemocnice,“ uvedla mluvčí. 

Během silvestrovských oslav přijali pardubičtí policisté na 233 hovorů. 95 z nich se přitom stalo od půlnoci do brzkých ranních hodin. Šlo hlavně o dopravní nehody, menší požáry, násilí mezi opilými lidmi nebo rušení nočního klidu

Domů
Sdílet
Diskuse