Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2020 12:06
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

USA zaútočí na 52 strategických a kulturních íránských cílů, pokud se pokusí pomstít zabitého generála, vyhrožuje Donald Trump

NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Americký prezident prostřednictvím Twitteru varuje Írán, aby se nepokoušel pomstít Solejmáního zabití.

Donald Trump pokračuje v tvrdých slovech směrem k Blízkému východu i poté, co vydal rozkaz na zabití jednoho z nejklíčovějších lidí v Íránu, jehož mnozí uznávali více než samotného vůdce. Zatímco experti odhadují, že by mohla íránská vojska brzy zasáhnout a otázkou je pouze to, kdy a kde, americký prezident přichází s dalším varováním na svém Twitteru.

V rozsáhlém příspěvku upozorňuje, že pokud se Írán pokusí o pomstu za zabití velitele Solejmáního, Spojené státy jsou připraveny na „velmi rychlou a velmi tvrdou“ odpověď.

Doporučeno
V blízkosti americké ambasády v Iráku dopadly rakety kaťuša. Vojevůdci se prý chtějí USA pomstít V blízkosti americké ambasády v Iráku dopadly rakety kaťuša. Vojevůdci se prý chtějí USA pomstít 4. ledna 2020 20:24

Podle slov Trumpa USA vybralo 52 íránských cílů, na které okamžitě zaútočí, jestliže zaregistrují, že chtějí Íránci udělat ofenzivní krok. Má jít o různé kulturní a strategické cíle a ani číslo 52 není náhodné – jde o symboliku, neboť Trump se chce pomstít za 52 amerických rukojmí, které Írán zadržel před mnoha lety.

Americký prezident ukončil příspěvek slovy, že jeho země už nebude trpět žádné další hrozby ze strany Blízkého východu. Zatím jde podle něj o varování, které by si měl vzít Írán k srdci.

Doporučeno
REFRESHER+ s 50% novoroční slevou REFRESHER+ s 50% novoroční slevou 1. ledna 2020 5:43
Domů
Sdílet
Diskuse