Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2020 16:10
Čas čtení 1:00
Martin Mičuda

Nové Audi A3 dostane potahy sedadel vyrobené z recyklovaného materiálu

Nové Audi A3 dostane potahy sedadel vyrobené z recyklovaného materiálu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/from-bottle-to-fabric-seat-upholstery-made-of-pet-12592" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Na výběr budou až tři různá provedení potahových látek, která obsahují do 89 % recyklovaného materiálu.

Audi nám už za pár dní představí zcela novou, v pořadí 4. generaci modelu A3. Dosud se automobilce daří novinku uchránit před úniky, proto jediné, co dosud víme, je to, co přinášejí oficiální zprávy z Ingolstadtu. K nim se nyní přidává zajímavá skutečnost, která souvisí s udržitelností.

Ta je totiž jedním z hlavních pilířů strategie značky Audi. Týká se to technologie i výrobních procesů. Značka proto upozorňuje na interiér nové A3, kde její potahy sedadel budou poprvé vyrobeny z recyklovaného materiálu – až 89 % materiálu pochází z recyklovaných PET lahví, které se transformují na vlákna vhodná pro tkaní. Výsledkem je tedy látka, která splňuje stejné kvalitativní standardy jako konvenční potahová látka z prvotního materiálu.

Domů
Sdílet
Diskuse