Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2020 15:05
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí další nakažené: Koronavirus má u nás 32 lidí (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví potvrdil další případy nákazy.

AKTUALIZACE 19:25 – Ministr zdravotnictví uvedl, že prvního nakaženého hlásí Hradec Králové. Celkový počet pacientů tak stoupl na 32.

AKTUALIZACE 16:20 – Premiér Andrej Babiš informoval o dalších nakažených. Pacientů s koronavirem je v České republice už 31. (Deník N)


Původní článek:

V České republice se objevily další 2 potvrzené případy nákazy novým druhem koronaviru. Pozitivní výsledky přišly z pražské nemocnice Na Bulovce. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém twitterovém profilu.

„Jedná se o manželský pár, který byl lyžovat ve středisku Val Gardena v Itálii se skupinou osob, u kterých se již v minulých dnech onemocnění potvrdilo,“ upřesnil ministr s tím, že dvojice se nyní nachází v domácí karanténě.

Celkově má tedy Česko v tuto chvíli oficiálně 28 pacientů, kteří byli onemocněním Covid-19 zasaženi.

Doporučeno
„Nebuďte slušnej, kdo vám to řek? Jméno!“ Andrej Babiš vyslýchal ministra v živém vysílání jako na policii „Nebuďte slušnej, kdo vám to řek? Jméno!“ Andrej Babiš vyslýchal ministra v živém vysílání jako na policii 8. března 2020 14:05

Kvůli šíření koronaviru premiér Itálie Giuseppe Conte v noci na dnešek nařídil izolaci Lombardie a dalších 14 provincií v regionech Emilia-Romagna, Piemont a Veneto. Ministr Vojtěch však Čechy, kteří se na některém ze zasažených míst nacházejí, ujistil, že se domů budou moci vrátit.

Pro ty, kteří se vrací z pobytu v Itálii, platí povinná karanténa, za jejíž porušení hrozí pokuta ve výši 3 miliony korun

Domů
Sdílet
Diskuse