Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2020 12:25
Čas čtení 6:19
Vojtěch Vanda

Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam

ZDRAVÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sestavili jsme seznam toho nejnutnějšího, co bys měl nakoupit, aby tě karanténa neskolila.

Už deset dní je Česko zavřené. Vláda vyhlásila karanténu, což znamená, že si jednak nemůžeme užívat jarního slunce, které začíná zpoza obzoru vykukovat, ale také se nemůžeš producírovat po kavárnách, zajít si do fitka nebo do kina. Z izolace plynou ale i mnohem palčivější problémy. Vyvstává například otázka, jak se zásobit, abys ji vůbec přežil bez úhony.

I když je to poměrně nepravděpodobné, stále visí ve vzduchu možnost, že se setkáš s někým nakaženým a budeš muset zůstat na 14 dní zavřený doma. I když se to nestane, stále bys měl mít na mysli, že každodenní nákupy jsou rizikem a lepší je se dobře zásobit a mít doma vše, co je třeba k přežití v karanténě.

I my jsme na to mysleli a sestavili pro tebe užitečný seznam věcí, které je dobré mít doma, abys přečkal ve zdraví toto těžké období. Proto si vezmi do ruky mobil nebo tužku a zapiš si, na které věci bys neměl zapomenout, až se půjdeš zásobit na zbytek karantény.

Doporučeno
Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? 23. března 2020 19:30

Začneme s tím nejdůležitějším – s jídlem. Doufejme, že už pominula doba nákupního šílenství, během kterého v supermarketech chyběly ty nejlevnější těstoviny, a z košů pro pečivo všechny rohlíky. Na druhou stranu, kdyby chyběly i teď, nebude to tak moc vadit. Existují totiž potraviny, které jsou právě v dnešní době pro tělo mnohem výhodnější.

Během pandemie nového koronaviru je důležité co nejvíce posílit svůj imunitní systém, jehož centrum je ve střevech. Jakmile se budeš přejídat cukrovinkami a přesolenými brambůrkami s kolou, můžeš počítat s tím, že tvůj imunitní systém sleví ze své efektivity. Nicméně, rozumíme tomu, že v karanténě budeme asi ještě nějakou dobu, proto je důležité myslet i na minimální trvanlivost potravin.

Když tato specifika dáme dohromady, musíme nakoupit potraviny, které vydrží dlouho, podporují správnou činnost střev a dodají nám potřebné vitamíny. Zároveň se nesmí zkazit za dva dny, v lepším případě ti musí alespoň trochu chutnat, a také si chceš od všech těch spatných zpráv odpočinout, proto zákonitě nebudeš večer u filmu jíst cizrnu.

Domů
Sdílet
Diskuse