Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2020 8:56
Čas čtení 0:51
Adam Novosad

14letý chlapec z Portugalska se stal nejmladší obětí koronaviru v Evropě

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mladý milovník futsalu podlehl koronaviru přesto, že kromě kožní choroby neměl žádné vedlejší zdravotní problémy.

Svět se stále vzpamatovává ze smrti 16leté studentky Julie Alliot, která minulý týden zemřela na koronavirus v Paříži, a z Portugalska už přicházejí nové smutné zprávy. V nemocnici nedaleko Porta podlehl viru 14letý chlapec Vitor Godinho, kterého už ani lékaři nedokázali zachránit, informuje Daily Mail.

Doporučeno
Nejmladší evropskou obětí koronaviru je šestnáctiletá Francouzka. Před smrtí neměla závažnější příznaky Nejmladší evropskou obětí koronaviru je šestnáctiletá Francouzka. Před smrtí neměla závažnější příznaky 27. března 2020 16:28

Stav chlapce se rapidně zhoršil v neděli nad ránem, ale lékaři se kvůli závažnosti jeho stavu rozhodli neriskovat transport do Porta. Chlapec přitom neměl žádné vedlejší zdravotní problémy kromě psoriázy, což je chronické onemocnění kůže. Psoriáza občas negativně ovlivňuje i imunitní systém člověka, ale zatím není jasné, do jaké míry sehrála roli v tomto tragickém úmrtí.

Domů
Sdílet
Diskuse