Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2020 10:13
Čas čtení 0:36
Tina Hamarova

Začal „lov na plyšové medvídky“. Děti po celém světě rozptyluje během koronaviru nová zábava

Začal „lov na plyšové medvídky“. Děti po celém světě rozptyluje během koronaviru nová zábava
Zdroj: Getty images
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé ve více zemích vystavují ve svých oknech plyšové medvídky. Chtějí tak potěšit děti, které tráví většinu času doma.

Lidé v USA, Británii, Belgii či na Novém Zélandu vystavují ve svých oknech plyšové medvídky. Chtějí tak potěšit děti, které tráví většinu času doma. Během procházky s rodiči je mohou hledat a počítat.

Hledání medvídků je podle BBC inspirováno knížkou Jdeme na lov medvědů od britského autora Michaela Rosena. Nejdříve se plyšová zvířátka začala objevovat v oknech Američanů, přidali se Britové, a aktuálně si medvídky v oknech vystavila i novozélandská premiérka Jacinda Ardern.

„Alespoň nemyslíte na to, co se ve světě děje, když se procházíte a hledáte medvídky. Snažíte se najít co největší, co nejmenší...“ řekl jeden z rodičů pro novozélandskou televizi 1 News. Celkově v anglosaských zemích takový lov na medvídky připomíná tradiční velikonoční aktivitu – hledání vajíček od velikonočního zajíce.

Doporučeno
Jak být ekologicky odpovědný i během pandemie koronaviru? Jak být ekologicky odpovědný i během pandemie koronaviru? 31. března 2020 14:03

Do lovu na medvídky se zapojilo i několik evropských zemí, například Belgie. Na sociální síti Facebook existuje několik událostí či skupin, které každý den zveřejňují fotky medvídků z jiné části světa. Fotky si můžeš prohlédnout v galerii.

Anketa:
Co myslíš, měli bychom se do takovéto aktivity zapojit i my?
Ano
Ne
Ano
93 %
1756 Hlasů
Ne
7 %
135 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse