Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2020 12:16
Čas čtení 0:32
Jakub Paulík

104letý veterán z druhé světové války zdolal koronavirus

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Skvělá zpráva z USA.

Má 104 let a těsně před svými narozeninami překonal koronavirus. Američan William Lapschies si za svůj život prošel pandemii španělské chřipky, velkou hospodářskou krizí a kromě toho bojoval ve druhé světové válce.

Koronavirem se měl nakazit v domově pro veterány a 5. března začal vykazovat prvotní příznaky infikování, píše CBS NEWS. V objektu se koronavirem nakazilo 15 lidí a dva z toho zemřeli. 

Při 101. narozeninách měl William na oslavě 200 lidí, ale tentokrát ho mohli navštívit jen nejbližší příbuzní. Jeho dcera Carolee Brown tvrdí, že podle doktorů byl William velmi nemocný, a tak je ráda, že koronavirus nakonec zdolal ve zdraví.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

Jamie Yutz, který je jedním ze šesti pravnoučat, pro média řekl, že je velká škoda, že rouška zakrývá Williamův úsměv. Ten je totiž prý výjimečně nakažlivý. Americký stařeček prohlásil, že se cítí velmi dobře a hodlá se dožít ještě několika dalších narozenin.

Domů
Sdílet
Diskuse