Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2020 12:22
Čas čtení 4:21
Dominik Vetrák

Recenze: 5. série Better Call Saul znovu dokazuje, že jde o nejlepší seriál současnosti

Recenze: 5. série Better Call Saul znovu dokazuje, že jde o nejlepší seriál současnosti
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vince Gilligan a Peter Gould jsou tvůrci, kteří promění ve zlato vše, čeho se dotknou.

Better Call Saul má za sebou pátou sérii. Tvůrci Vince Gilligan a Peter Gould už potvrdili, že ta 6. bude poslední a bude mít 13 epizod. Better Call Saul tak bude o 1 část delší než původní seriál Breaking Bad. Saul se zlepšoval v každé sérii. Té první jsme v recenzi udělili 8,5/10, druhé shodně 8,5/10, třetí už 9/10, no a ta čtvrtá se vyšplhala na 10/10. Dá se říci, že pátá série si udržela kvalitu, přičemž pořádně zamíchala příběhem. 

Jimmy McGill začíná pod pseudonymem Saul Goodman praktikovat právo, ale během celé série dostane „Saul“ prostor na jeden či dva své klasické případy. Oba však stojí za to a díky těmto momentům a scénám bychom si přáli další seriál jen o tom, jak fungoval a praktikoval své geniální nápady.

Recenzia: 5. séria Better Call Saul znova dokazuje, že ide o najlepší seriál súčasnosti
Zdroj: AMC

V průběhu série se ale znovu zaplete s kartelem a děj tak začne nabírat na obrátkách. Také prohloubí svůj vztah s Kim. Ta je momentálně skutečnou hvězdou seriálu. Celou dobu jsme si mysleli, že v Better Call Saul budeme sledovat přerod Jimmyho na Saula. Jenže Jimmy byl celý svůj život Saulem, přičemž se neúspěšně pokoušel být Jimmym McGillem. Skutečnou charakterovou proměnou (a svým Breaking Bad) zde prochází Kim Wexler.

Doporučeno
El Camino je nostalgickou tečkou za příběhem Breaking Bad. Jesseho finále tě však na zadek neposadí (Recenze) El Camino je nostalgickou tečkou za příběhem Breaking Bad. Jesseho finále tě však na zadek neposadí (Recenze) 13. října 2019 14:09

Zpočátku nenápadná vedlejší postava, do které se Jimmy zahleděl, se stala titulní postavou s nesmírně propracovaným charakterem a promyšleným příběhovým obloukem, který z ní postupně dostává její pravé já. Narozdíl od takového Waltera Whitea sledujeme přerod Kim z druhé řady sedadel, jako by jsme jen zevně pozorovali, jak se postupně mění. U Waltera jsme byli v první řadě a sledovali každý důležitý moment jeho života.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse