Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2020 19:11
Čas čtení 1:18
Martin Mičuda

Je rychlejší hypersport, nebo stíhačka? Video ukázalo vítěze dechberoucího duelu od Top Gearu

TECH
Uložit Uložené

Slavný Top Gear zopakoval své někdejší srovnání stíhačky s automobilem.

Soubojů, ve kterých si měří síly automobil s letadlem, není mnoho. Jedno z snad nejslavnějších takových srovnání má na svědomí Top Gear, kde se bok po boku setkal Veyron od Bugatti a stíhačka Euro Fighter. Napětí by se v tom momentě dalo krájet, a to i přesto, že vítěz se tak trochu očekával. Tehdejší video zaznamenalo enormní úspěch, no a možná i proto se BBC rozhodlo obdobný duel oživit.

Samozřejmě, mezitím už Veyron zestárl a ani Richard Hammond již není protagonistou nejslavnější motoristické show na světě. S novými účinkujícími se ale pozoruhodný závod zopakoval. Bok po boku se tak ocitl McLaren Speedtail a stíhačka Lockheed Martin F-35B Lightning. Za volant úžasného hyper GT se posadil Chris Harris, hvězda současného Top Gearu, zatímco bojový počin měl v rukou jeden z profesionálních pilotů. Jak to dopadlo?

Domů
Sdílet
Diskuse