Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2020 11:06
Čas čtení 0:46
Tímea Krauszová

Muž vytáhl motorovou pilu na protestující. Nevěřte černochům a jděte domů, vřískal

NEWS
Uložit Uložené

Policie muže už zadržela.

V pátek se v Texasu setkali lidé, kteří s plakáty pochodovali v rámci hnutí Black Lives Matter. Protesty se rozmohly v celé Americe a později i ve světě, spustila je násilná smrt George Floyda.

Lidé na videu působí klidně, jen kráčejí s transparenty či plakátky v rukou. Najednou však vyběhne rozzlobený muž s motorovou pilou v ruce a posílá protestující domů. Nechyběly ani nadávky a rasistické poznámky, píše tým Buzzfeed News.

Doporučeno
Michal Šopor: Policisté v Los Angeles jsou úplně pos***í. Demonstrujících je hodně a mají toho dost (Rozhovor) Michal Šopor: Policisté v Los Angeles jsou úplně pos***í. Demonstrujících je hodně a mají toho dost (Rozhovor) 6. června 2020 20:18

Nenechejte se oklamat, běžte domů

„Nedovolte těm z*urveným ne*rům, aby vás obalamutili,“ vřískal rozzlobený muž, kterého se jednomu z protestujících podařilo zachytit na video. „Jděte domů!“  křičel se zapnutou motorovou pilou.

Někdo v davu navrhl, aby zavolali policii. Další osoba se mu snažila vysvětlit, že nic nedělají, jen kráčejí. On tyto výzvy ignoroval. „Nedovolte tímto pendejos (ze španělštiny „idiotům“, pozn. red.), aby vám lhali. Nenechte se oklamat.“

Muž byl zjevně rozzlobený na pochod a celé hnutí, které bojuje za rasovou rovnost. Paradoxně svým útokem dokázal, jak moc je ještě občanský aktivismus v jeho městě potřebný. Šéf místní policie řekl Monitoru, že se jim muže podařilo identifikovat a už ho i zadrželi. Případ vyšetřují jako útok.

Domů
Sdílet
Diskuse