Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2020 9:45
Čas čtení 1:43
Adrián Lukáč

Los Angeles v měřítku 1:1 v Minecraftu. Více než 400 hráčů ho buduje už 9 let a zdaleka nejsou ani v polovině

Los Angeles v měřítku 1:1 v Minecraftu. Více než 400 hráčů ho buduje už 9 let a zdaleka nejsou ani v polovině
Zdroj: YouTube/Greenfield Minecraft
TECH
Uložit Uložené

Největší Minecraft projekt. Greenfield je věrná kopie LA z milionů kostek.

Jen málokterá hra má tak širokou a věrnou hráčskou základnu jako Minecraft. Právě jeho komunita je to, co ho dělá úspěšným už dlouhá léta. Hráči v Minecraftu nás již mnohokrát přesvědčili, že jsou vynalézaví a umí vybudovat téměř cokoli. Velkých projektů již bylo několik, ale nyní se dozvídáme o takovém, který svou velikostí nemá konkurenci.

Na projekt Greenfield nedávno upozornil uživatel Redditu @NJDaeger, jeden z pěti administrátorů serveru, který ve svém příspěvku ukazuje devítiletou práci na projektu.

Greenfield v0.5.3
Greenfield v0.5.3 Zdroj: Reddit/NJDaeger

Cílem projektu Greenfield je vybudovat v Minecraftu celé Los Angeles v měřítku 1:1. To znamená, že každá kostka ve hře představuje jeden metr krychlový z reálného světa. Na mapě se začalo pracovat v srpnu 2011 a dnes ji aktivně buduje více než 400 hráčů. Kromě stavitelů se na projektu podílí i 10 lidí, kteří mají na starosti management projektu.

Domů
Sdílet
Diskuse