Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2020 22:57
Čas čtení 0:55
Adam Smeták

V Česku už řádí bouře: Hasiči hlásí desítky incidentů, silný vítr láme stromy

NEWS
Uložit Uložené

Výstraha platí i pro celou noc z neděle na pondělí.

Do Česka dorazily bouřky, před kterými varovali meteorologové. Ač se některým krajům vyhnuly, v jiných lámaly stromy, zatopily sklepy a například v Želči na Prostějovsku utvořila voda na ulici lagunu. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem, přívalovým deštěm, kroupami a blesky se prodlužuje na noc z neděle na pondělí. Během úterka by mělo bouřit už jen v okolí Olomouckého kraje. 

Doporučeno
Na Česko se ženou silné bouře, kroupy a vichr. Meteorologové varují i před povodněmi. Na Česko se ženou silné bouře, kroupy a vichr. Meteorologové varují i před povodněmi. 27. června 2020 14:17

Silné bouřky ale už během neděle udeřily na Liberecku, Karlovarsku, Královehradecku, Olomoucku a v Moravskoslezském kraji. S druhou bouřkou po krátké době se musely potýkat na Prostějovsku, nejvíce pak v Želči. „Zaznamenali jsme patnáct výjezdů do této obce. Čerpali jsme vodu ze sklepů, ale i lagunu, která se zde po silné bouřce vytvořila,“ uvedla pro Prostějovský deník krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Domů
Sdílet
Diskuse