Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2020 21:33
Čas čtení 1:35
Tímea Krauszová

Takto vypadá ženský mozek při orgasmu: Rozkoš zablokovala bolest u žen s poškozenou míchou, které poprvé od nehody vyvrcholily

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Některé ženy se při tom rozplakaly, myslely si, že nikdy v životě už sex mít nebudou a nebudou při stimulaci nic cítit. Opak byl pravdou.

Biolog a expert na psychobiologii Barry Komisaruk už ve své studii z roku 2005 úspěšně zaznamenal ženský orgasmus pomocí magnetické rezonance (MR). Vedlo ho k tomu náhodné zjištění, že při vaginální stimulaci krys nepociťovali hlodavci přes orgasmus bolest. Jakoby ji stimulace zcela zablokovala a mozek bolest nevnímal.

Díky jeho výzkumu se konečně dozvídáme více o tom, jak funguje ženský orgasmus, co se ve skutečnosti v mozku během něho děje a jak mohou lékaři pomoci lidem, kteří mají problém dosáhnout ho. Zajímavý však není jen výsledek, ale i způsob, jakým k závěrům došel.

Domů
Sdílet
Diskuse