Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 16:25
Čas čtení 1:24
Tímea Krauszová

Bizarnímu traileru pro hru Gamer Girl internet nic nedaroval, tvůrci se nyní tváří, jakoby hra nikdy neexistovala

TECH
Uložit Uložené

Není jasné, zda Wales Interactive vůbec hru nakonec uvedou na trh.

Tvůrci z Wales Interactive na Twitteru oznámili novou hru s názvem Gamer Girl. Trailer na novinku mnohé hráče překvapil, přestože princip hry je velmi jednoduchý. Abicake99 je streamerka, která hledá nového moderátora (tebe).
 

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08


Budeš mít na starosti její komentáře, sledovatele, příjmy, ale časem i mnohem osobnější (a divnější) rozhodnutí, například zda má zvednout telefon, kdy a s kým může nebo nemůže jít ven. Ačkoliv podle tvůrců má hra poukázat na online šikanu, jako hráč bys měl podle traileru možnost Abicake99 i ublížit.
 
Nápad tedy sám o sobě není špatný, ale jak píše portál PCgamer, prvotní reakce na trailer byly tak negativní, že se firma zjevně rozhodla jakýkoliv marketing ukončit. Není jasné, zda trailer a hru předělávají, nebo to takto brzy vzdali. Po zhlédnutí traileru si však mnozí řekli, že je příliš divný, zvláštní a bizarní.

Někteří trailer kritizovali, prý zesměšňuje hráčky

Někteří uživatelé na Twitteru si podle PCgamer stěžovali, že trailer na Gamer Girl zlehčuje a parodizuje ženy v hráčském světě. Lidé z Wales Interactive na to zareagovali a v několika příspěvcích na sociální síti vysvětlili, že opak byl jejich záměrem. Prý se snaží poukázat na problematiku „toxického prostředí, které se často může objevit v online světě“ díky anonymitě.

Krátce po své obhajobě však firma stáhla nejen trailer, ale pozastavila úplně všechny marketingové aktivity. Disk Google s materiály pro média smazali, oznámení na webu zmizelo také.. 

Hra měla být původně na trhu v září. Momentálně je však všechno nejisté a dokud se zástupci firmy k situaci nevyjádří, nebudeme vědět víc.

Domů
Sdílet
Diskuse