Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 14:28
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová podpořila Duhový PRIDE. Přeje si tolerantní zemi, kde nikdo nemusí skrývat svou identitu

NEWS
Uložit Uložené

Slovenská prezidentka vyjádřila naději o životě v tolerantní zemi.

Na Slovensku se o víkendu uskutečnila akce Duhový PRIDE, která letos neproběhla v ulicích Bratislavy. Namísto toho se celá událost přesunula do internetového světa, a tak dostal tento ročník přívlastek „Online“. 

I když se nepochovalo v ulicích, Duhový PRIDE chtěl být stejně důležitý jako v minulých letech. Svou troškou k tomu přispěla i prezidentka Zuzana Čaputová, která organizátorům poslala pozdravný dopis s vyjádřením podpory. 

 

Pozdravný list prezidentky SR pre Dúhový PRIDE Bratislava 2020 (ONLINE) "Milé účastníčky a milí účastníci, dovoľte...

Posted by Duhovy PRIDE Bratislava on Saturday, July 25, 2020
Zuzana Čaputová v něm píše, že si přeje Slovensko jako zemi, kde se tolerují různé identity a nikdo se nemusí skrývat kvůli obavám z toho, jak na sexuální orientaci zareaguje rodina, kamarádi či dokonce zaměstnavatel.

Doporučeno
Podávání rukou vyšlo kvůli covidu-19 z módy. Merkelová či Macron si vymysleli vtipnější pozdravy, jeden premiér i salutoval Podávání rukou vyšlo kvůli covidu-19 z módy. Merkelová či Macron si vymysleli vtipnější pozdravy, jeden premiér i salutoval 25. července 2020 11:58
Všem lidem z LGBTQ komunity vzkazuje, že na Slovensku mají svůj domov a jsou přirozenou součástí slovenské rodiny. Prezidentka prohlásila, že lidé z této komunity nesmějí mít při žádostech o svá práva pocit, že chtějí něco neakceptovatelného. Věří proto, že i u našich východních sousedů bude moci každý člověk žít důstojně a respektovaný.
Domů
Sdílet
Diskuse